Nogomet

Slovenijom se proširila izjava Skomine o ratu u Ukrajini. On se oglasio i demantirao

EPA

UEFA i FIFA bile su ujedinjene i odlučne u svojoj reakciji na rat u Ukrajini. Dvije najmoćnije nogometne organizacije na svijetu u potpunosti su blokirale ruski nogomet, odnosno isključile su tamošnje klubove i reprezentaciju iz svih natjecanja pod svojom ingerencijom.

Većina sportske javnosti bezrezervno je pozdravila tu odluku, ali povremeno se pojavljuju i neki opozicijski glasovi. Danas su slovenski mediji objavili da je posljednji u nizu ugledni umirovljeni slovenski sudac Damir Skomina te da je kritizirao izostanak podjednake strogoće prema još nekim državama. Iako nikoga nije imenovao, jasno je da misli na SAD i Izrael:

"Ne slažem se s ratom ni ičim što ubija ljude, ali šteta je kad se nogomet uplete u politiku. Ako je Rusija isključena iz svih natjecanja, FIFA i UEFA moraju učiniti isto u slučaju države koja više od 20 godina vrši agresiju na Bliski istok, kao i u slučaju cionističke države koja oduzima zemlju i ubija ljude po Palestini", rekao je navodno Skomina na svom Instagramu.

Svom storyju je navodno dodao simbol mira i tagirao je službenu UEFA-inu stranicu. Skomina je u sudačku mirovinu otišao prošle godine, a 2018. sudio je finale Lige prvaka. Na ovu objavu reagirao je Skomina koji demantira navode i tvrdi da je profil lažan.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.