TRANSFERI

Službeno: Atletico za 40 milijuna eura doveo veznjaka Reala

Foto: Getty Images

NAKON što je izvršni direktor Atletico Madrida Gil Marin najavio je da će ovog ljeta kupiti nekoliko novih igrača koji će biti temelj obnovljene momčadi Diega Simeonea, službeno je potvrđeno i prvo pojačanje - Marcos Llorente iz Real Madrida. 

Veznjak Real Madrida bio je nezadovoljan statusom u momčadi, a sada je u 40 milijuna eura teškom transferu pojačao gradskog rivala s kojim je potpisao ugovor na pet godina. 

Llorente je ove sezone odigrao tek sedam utakmica u La Ligi, dok je u Ligi prvaka upisao samo dva nastupa. Zinedine Zidane ga je na vrijeme obavijestio da ne računa na njega sljedeće sezone, što je gradski rival odmah iskoristio.

S druge strane, 24-godišnji veznjak je dobio ambiciozan klub, a vjerojatno i minutažu koja mu je nedostajala u Madridu. Posljednji nogometaš koji je Atletico zamijenio Realom bio je Juan Manuel Jurado 2006. godine. 

U Atleticu je trenutno na snazi ozbiljna rekonstrukcija momčadi, a Llorente je stigao kao zamjena za Rodrija koji će gotovo sigurno napustiti klub ovoga ljeta. Bayern i City aktivirali su njegovu otkupnu klauzulu od 70 milijuna eura i sada je na igraču da odabere gdje će nastaviti karijeru.

Svoj odlazak su ranije potvrdili Antoine Griezmann i Diego Godin, a ni za vratara Jana Oblaka nitko ne može garantirati da će ostati - Manchester United voljan ga je platiti koliko god treba pa možemo očekivati još ulaznih transfera na Wandu Metropolitano. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.