LIGE PETICE

Službeno: Bayern napušta igrač kojeg su obećali uništiti ako ode u München

Foto: EPA

BAYERN je objavio da ga nakon osam godina napušta igrač koji je s klubom osvojio 16 trofeja. 

Marcio Rafael Ferreira de Souza, poznatiji kao Rafinha (33), za najtrofejniji njemački klub za to vrijeme je odigrao 266 utakmica.

Desni bočni, koji je često igrao i na lijevoj strani, najviše nastupa kao prvotimac imao je pod Pepom Guardiolom koji je Philippa Lahma s desne strane prebacio u sredinu, što je Rafinhi otvorilo prostor na beku.

Rafinha je iz Brazila i Coritibe došao u Njemačku 2005., i to u Schalke. Tamo je proveo pet godina i onda je želio ići u Bayern koji ga je tražio.
 
"Ostalo mi je šest mjeseci do kraja ugovora sa Schalkeom, a oni su mi rekli da mogu u bilo koju ekipu osim Bayerna. 'Ako i pomisliš potpisati s Bayernom, uništit ćemo ti karijeru', rekli su mi. Magath je rekao i grublje riječi", prisjetio se Rafinha.

Nakon toga je otišao u Genou, ali dobio je ugovor na samo godinu dana. Ono što Brazilac nije znao je da su Talijani odmah nakon njegova dovođenja imali u planu da ga kasnije prodaju u Bayern. 

"Predsjednik Genoe rekao mi je da ću u klubu biti godinu dana ili šest mjeseci i da me onda čeka transfer. Odigrao sam do prosinca, a onda su mi rekli da sam prodan. Kad sam pitao kamo, odgovorili su: 'Bayern', objasnio je Rafinha svoj obilazni put do Bayerna." 

Sada se pozdravio od tog kluba: "Bilo mi je jako lijepo tijekom osam godina ovdje, a trostruka kruna 2013. mi je vrhunac. Ali sve dođe svome kraju pa tako i moj boravak u Bayernu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.