TYSON FURY

Službeno: Fury saznao ime novog protivnika, ali protiv njega neće boksati

Foto: Getty Images / Guliver Images

TYSON FURY, jedan od najboljih svjetskih boksača, nastupit će kao kečer na WWE događaju u Saudijskoj Arabiji, objavila je vodeća svjetska kompanija u profesionalnom hrvanju.

Furyju će ovo biti debi u kečerima. Kečeri su izvođači koji se predstavljaju kao profesionalni hrvači i borbe pokušavaju prikazati što realnijima, iako rijetko ima istinskih udaraca i manevara koji mogu ozbiljno ugroziti život drugih kečera. Uz to, ishod borbi je uvijek unaprijed određen, a sama borba se također gleda kao priča između dvaju ili više kečera, poput filma ili serije, ali umjesto dijalogom i riječima priča se publici prenosi mečevima.

I dok je boks fizički opasniji sport, profesionalno hrvanje je također vrlo zahtjevno pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se Fury snaći u novoj ulozi. Protivnik će mu u Saudijskoj Arabiji biti Braun Strowman, s kojim je posljednja dva tjedna započeo rivalstvo u WWE-u. 

"Ne bojim se nikoga, nokautirat ću Strowmana", rekao je Fury, a protivnik mu je odgovorio: "Tysone, upozorio sam te. U WWE-u ne nosimo rukavice."

Glavni razlog zašto je Fury prihvatio ovu ulogu je vjerojatno golem honorar koji će dobiti za jednu večer u WWE-u. Šeici u Saudijskoj Arabiji isplaćuju milijune dolara WWE-u godišnje kako bi kompanija nekoliko puta u 12 mjeseci organizirala što spektakularniju priredbu u njihovoj državi.

Takav potez izazvao je kontroverze jer WWE nema dopuštenje angažirati žene za svoje priredbe u Saudijskoj Arabiji, zbog čega brojni fanovi profesionalnog hrvanja osuđuju takav potez američke kompanije, koja već vrijedi milijarde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.