HRVATSKA U-21

Službeno: Igor Bišćan preuzeo mladu reprezentaciju Hrvatske

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

IGOR BIŠĆAN postao je novi izbornik Hrvatske U-21 selekcije, objavio je HNS na službenim stranicama. Mladi hrvatski stručnjak preuzeo je ovu funkciju od Nenada Gračana, a nakon što je podnio ostavku na klupi Rijeke poslije godinu dana i osvojenog Kupa.

"Zadovoljni smo ovakvim raspletom jer je iza Igora velika igračka karijera te će svoja iskustva moći prenijeti na naše najveće talente, a kao trener je već ostvario zavidne uspjehe gdje god je radio. Zato smo sigurni da se radi o odličnom rješenju te mu želimo puno uspjeha u radu s mladom reprezentacijom. HNS će mu osigurati maksimalne uvjete kako bi ostvario ciljeve, a to je prvenstveno razvoj igrača za A-reprezentaciju", izjavio je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

Novi izbornik preuzima mladu reprezentaciju nakon početnog poraza u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo od Škotske, nakon kojeg je Nenad Gračan razriješen dužnosti. Debi na klupi U-21 reprezentacije Bišćan će imati 11. listopada u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske, nakon čega ga čeka kvalifikacijski ogled u San Marinu.

"Zahvaljujem rukovodstvu HNS-a na povjerenju i želji koju su pokazali da preuzmem ovu dužnost. Hrvatska je nepresušni izvor velikih talenata i zato se radujem ovom izazovu. Imamo jako dobru generaciju koja može izboriti plasman na Euro, a u njoj sigurno ima igrača za A-reprezentaciju. Zajedno sa svojim stožerom uložit ću maksimalan trud da ostvarimo visoke ciljeve", izjavio je novi izbornik mlade reprezentacije.

Uspješna igračka, ali još uspješnija i relativno kratka trenerska karijera

Bišćan je igračku karijeru započeo u Zagrebu, s Dinamom je osvojio tri naslova prvaka i jedan Kup. Potom je 2000. godine prešao u Liverpool i osvojio Ligu prvaka, europski Superkup, engleski Liga kup i Community Shield. Prije povratka u Dinamo i odlaska u igračku mirovinu 2012. godine proveo je dvije sezone u grčkom Panathinaikosu. S Modrima je na zalasku karijere osvojio još četriri naslova prvaka, tri Kupa i jedan Superkup.

Trenersku karijeru započeo je 2016. godine na klupi Rudeša, s kojim je osvojio titulu u 2. HNL i osigurao plasman u elitni rang. Zatim je preuzeo ljubljansku Olimpiju i odmah uzeo dvostruku krunu u Sloveniji. 

U listopadu 2018. godine naslijedio je Matjaža Keka na klupi Rijeke te se također okitio trofejem, Rabuzinovim suncem, uz finalnu pobjedu nad Dinamom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.