SLUŽBENO JE Jupp Heynckes je novi trener Bayerna

Foto: Getty Images/Guliver Image

ONO O ČEMU je jučer senzacionalno pisao njemački Bild, danas je potvrdio i sam klub. Jupp Heynckes (72) do kraja sezone preuzima uzdrmani Bayern.

Legendarni trener, koji je s Bayernom 2013. godine osvojio trostruku krunu izašao je iz mirovine i pristao na očajničku ponudu Ulija Hoenessa da preuzme momčad nakon odlaska Carla Ancelottija.

Heynckesu je ovo četvrti put da sjeda na klupu Bayerna s kojim je naslov prvaka osvajao u tri različite dekade, 1989., 1990, i spomenute 2013. godine. Prije četiri godine Bayern je pod njegovim vodstvom igrao apsolutno najbolji nogomet u Europi, a Ligu prvaka je osvojio pobjedom nad Borussijom 2:1 na Wembleyu.

Nakon toga je Heynckes najavio da odlazi u mirovinu i predao klupu Pepu Guradioli koji je imao gotovo nemoguć zadatak nastaviti tamo gdje je veliki Jupp stao.

"Ne bih se vraćao ni u jedan drugi klub, ali Bayern je za mene nešto posebno", rekao je Heynckes na današnjem predstavljanju u Münchenu.

Momčad preuzima u nezahvalnoj situaciji. Bayern je trenutačno pet bodova iza Borussije u prvenstvu, a u Ligi prvaka su doživjeli težak poraz u Parizu 3:0. Osim toga, nema Manuela Neura koji će morati na operaciju, a Franck Ribery je "out" do kraja sezone.

Heynckes će, piše Bild, biti trener samo ovu sezonu nakon čega bi ga trebao zamijeniti Julian Nagelsmann (30) iz Hoffenheima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.