Soederling: Nadal zaslužuje da govorimo samo o njemu



ŠVEDSKI tenisač Robin Söderling drugi put je uzastopno došao do finala Roland Garrosa. Prošle godine je zastao na Rogeru Federeru, ove godine na Rafaelu Nadalu.

U niti jednom od ta dva slučaja Söderling nije uhvatio ni set, a ove je nedjelje na Philippe Chatrieru poražen sa 6:4, 6:2, 6:4. Ne može se reći da nije imao šanse. U prvom je setu propustio tri break-prilike, u drugom je odmah na startu morao oduzeti servis Španjolcu, no na kraju je ostao bez ičega.

"Sve je bilo drugačije nego prošle godine kada sam ga pobijedio u osmini finala. Kao prvo, slabije sam servirao, a i udarci s osnovne linije nisu bili čisti i precizni kao onda. Također, mnogo kredita moram dati Nadalu. On je učinio sve da se osjećam nervoznije iz gema u gem. Igrao je daleko bolje nego prošle godine, radio je pritisak, obrambeno je sve odradio na najvećoj mogućoj razini", rekao je Söderling i dodao:

"Nadal zaslužuje da govorimo ovog dana gotovo isključivo o njemu. Bio je bolji, dominirao je i dokazao da je najbolji na zemlji. U tome nema spora."

Netko od novinara je pitao za trenutačni odnos ova dva tenisača koji nije bio niti blizu prijateljske razine otprije, primjerice, dvije ili prošle godine.

"Puno puta sam ponovio, pa ću i sada. Nema nikakvih zategnutih odnosa između nas dvojice. On je fantastičan tenisač, poštujem ga i nemam reći ništa negativno o njemu."

Na upit misli li da je Nadal nepobjediv na zemlji kada igra kao što je bio slučaj u posljednja dva tjedna Roland Garrosa, Söderling je rekao:

"Nije današnji tenis takav da postoje nedodirljivi. No, za pobjedu protiv ovakvog Nadala morate odigrati apsolutno najbolje što možete. Ja sam mogao dobiti danas, ali sam morao igrati znatno, znatno bolje nego što jesam. Ovako nisam bio niti blizu", završio je Šveđanin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.