Šok i nevjerica: Cibonaši slavili pobjedu, a Partizan pobijedio!

KOŠARKAŠI Partizana svladali su poslije produžetka Cibonu 75:74 (15:14, 16:17, 13:13, 14:14, 15:14) u finalu NLB lige u zagrebačkoj Areni. U nevjerojatnoj završnici Cibona je imala Partizan na koljenima, Vukovi su već počeli slaviti, ali trica Kecmana u posljednjoj stotinki utakmice umirila je Arenu i izazvala buru negodovanja.

Superaspoloženi Tomas i Gordon, koji su zabili po 31 koš, nažalost su ostali usamljeni i nisu dobili pravu podršku suigrača. Ni u devetom izdanju regionalne lige Cibona nije uspjela doći do naslova, koji ovoga puta odlazi u Beograd sretnijoj i spretnijoj momčadi.

Bojan Bogdanović, kojega nije bilo nigdje cijelu utakmicu, 60 stotinki prije kraja produžetka pogodio je svoju prvu tricu, uletjela je u teren cijela Cibonina klupa, ali su gosti, za razliku od Perasovićevih igrača, zadržali hladnu glavnu i uzdigli se iz mrtvih.

Upravo je nevjerojatna sličnost ovakvog raspleta s utakmicom Hrvatske i Turske u Beču 2008., kada su Turci golom Semiha Senturka u 120. poništili vodstvo naših nogometaša koje je donio Ivan Klasnić u 119. minuti.

Tomas i Gordon vukli čitavu utakmicu, u finišu ipak stali...

Svjestan činjenice da na centarskoj liniji nema tako širok i kvalitetan kadar kao njegov kolega Vujošević, trener Cibone poslao je od prve minute na parket Dalibora Bagarića, kao jedinu klasičnu peticu u momčadi I suparnika gorostasnom Slavku Vranešu, s kojim Cibona već tradicionalno ima velikih problema u reketu.

Od samog početka vidjelo se da će ovo biti težak i neizvjestan meč. Svoj prvi koš Cibona je zabila nakon minute i pol (Tomas), a nakon što su Vukovi poslije toga zaigrali agresivnije u obrani, u napadu se nisu uspjeli odvojiti na neku ozbiljniju prednost. Dobra dionica Čeha Jana Veselog donijela je minimalnu prednost Partizanu na kraju prve četvrtine - 15:14.

Furioznom serijom 7:0 otvorili su gosti drugu četvrtinu i otišli na 14:22. Perasović nakon toga zove time out i igra Cibone poprimila je sasvim druge obrise. Supervažnu tricu zabija Tomas na isteku treće minute druge četvrtine, kojom nije dopustio da se Beograđani odvoje. Roberts ipak vraća gostima prednost od sedam poena, a Cibona ne uspijeva iskoristiti dva napadačka skoka Leona Radoševića. Tomas i Gordon novim koševima smanjili su prednost na samo tri koša, a fenomenalnim prodorom Tomas dovodi Cibonu na samo -1. Do odmora su cibonaši sasvim anulirali prednost "crno-belih" - na koncu druge četvrtine na semaforu je stajalo 31:31.

Taman kada su stvari krenule loše za Cibonu (koš-faul je pogodio Vesely za pet razlike Partizana), jedan od navijača Partizana (nazvat ćemo ga ovom prilikom Grobar Kreten) izazvao je prekid utakmice podižući tri prsta prema publici.

Finale je ipak nakon desetak minuta nastavljeno... I to kako - s četiri uzastopna koša Marka Tomasa koji je vratio Cibonu na jedan koš zaostatka. Nažalost, Lukša Andrić nakon još jednog promašenog napada gostiju promašuje oba slobodna bacanja.

Poslije trice Same Udriha i delirija u Areni igra Cibone je odjednom pala, a dvjema tricama kapetan Partizana Petar Božić splasnuo je entuzijazam više od 15 tisuća gledatelja. Cibosi su se izvukli i uspjeli odvesti utakmicu u produžetak, u kojemu su poklekli na već opisani način...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.