TENIS

Šok u pustinji: Očajnog Đokovića razbio veteran

Foto: Gulliver / Getty Images

NOVAK ĐOKOVIĆ, najbolji tenisač svijeta i peterostruki osvajač Mastersa u Indian Wellsu, neočekivano je i uvjerljivo poražen u ranoj fazi turnira. U borbi za osminu finala lako ga je pobijedio veteran (35) Philipp Kohlschreiber, 39. tenisač svijeta. Nijemac je slavio 6:4, 6:4 nakon samo 96 minuta igre.

Đoković je od početka meča izgledao kao da mu je loše. Jako teško se kretao, zastajao da lovi dah. Očigledno su me smetale vrućina i vlaga. 
Ali to se u paklu kalifornijske pustinje očekuje od običnih smrtnika, a ne od velikana koji zajedno s Federerom dijeli rekord po broju osvojenih naslova najuglednijeg Mastersa. 

Ovo je inače bio nastavak meča nakon što ga je dan ranije prekinulo "čudo neviđeno" u ovom dijelu Amerike - kiša. 

Kohlschreiber je brejknuo Đokovića u sedmom gemu prvog seta. Igrao je pametno, jer shvatio je da mu suparniku nije dobro pa ga je gađao dubokim servisima i neugodnim dijagonalama. Sve mu je ulazilo, dok je za to vrijeme na drugoj strani Đoković lomio rekete. Zahvaljujući nevjerojatnim Đokiovićevim greškama njegov suparnik je osvojio prvi set.

Drugi je pak riješen brejkom odmah na početku, jer odmah zatim Đoković je još više griješio, promašivao i teško se kretao. 

Kohlschreiber je pak igrao sjajno i poveo 5:2. Đoković se vratio s dva uzastopna osvojena gema, ali njegov suparnik je iskoristio prvu iduću šansu koja mu se ukazala i prvom od tri meč lopte riješio sve. 

Ovo mu je prva pobjeda protiv Đokovića nakon deset godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.