Šok za prvake. Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠI Denver Nuggetsa poraženi su na svom parketu u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala Zapadne konferencije NBA lige od Minnesota Timberwolvesa. Konačnih 98:90 za gostujuću momčad znači i da su se Nikola Jokić i prošlosezonski prvaci oprostili od doigravanja.

Minnesota je na poluvremenu bila u zaostatku od 15 poena, u trećoj četvrtini u zaostatku od 20 koševa, a početkom četvrte preuzela je vodstvo koje do kraja susreta nije ispuštala. Do noćas ni jedna momčad u povijesti NBA lige u sedmoj utakmici serije nije nadoknadila -15 s poluvremena.

Kod Denvera samo dvojica više od 7 koševa

Vođa Wolvesa Anthony Edwards bio je neprimjetan prvo poluvrijeme. Ubacio je tek četiri koša, podijelio tri asistencije i bio bez uhvaćene lopte u tom periodu. Do kraja susreta stigao je do učinka od 16 poena (šut iz igre 6/24), osam skokova i sedam asistencija, provokatorski mahnuo domaćoj publici dok je prenosio loptu preko centra i povukao Wolvese u njihovo prvo konferencijsko finale u posljednjih 20 godina.

VIDEO: Arena Sport

Karl-Anthony Towns (12 skokova) i Jaden McDaniels (šest skokova) ubacili su po 23 koša za Minnesotu. Kod Denvera je sjajan bio aktualni i trostruki MVP lige Nikola Jokić s 34 poena. 19 skokova i sedam asistencija. Jamal Murray ubacio je 35. Ni jedan drugi igrač prošlosezonskih prvaka nije dodao više od sedam poena.

Minnesota će u konferencijskom finalu igrati protiv Dallas Mavericksa. Nepoznanica više nema ni na Istoku, gdje su Indiana Pacersi na gostovanju u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala svladali New York Knickse 130:109. Za veliko finale igrat će protiv Boston Celticsa.

Indiana iskoristila ozljede New Yorka

Od samog početka sedme utakmice Indiana je povela te je sjajnom napadačkom igrom lomila New York koji je s vremenom sve teže pratio ritam svog suparnika zbog brojnih ozljeda u momčadi.

Prvo je nezaustavljiv za domaćina bio Pascal Siakam, a potom je tricama zaredao Tyrese Haliburton, čime je Indiana tijekom druge četvrtine dosegla i 20 poena razlike. New York je kvalitetno odradio jedino uvodni dio drugog poluvremena. Spustio je zaostatak na manje od deset poena, ali šuterski moćna Indiana vrlo brzo je vratila veliku prednost i na kraju lako pobijedila za ulazak u konferencijsko finale.

VIDEO: Arena Sport

Posljednji put Indiana je tako daleko dogurala 2014. godine, kada je poražena od Miami Heata u finalu Istoka 2-4. Sezonu ranije također je igrala konferencijsko finale te je opet poražena od istog suparnika 3-4.

Svi igrači prve petorke Indiane su postigli 17 ili više poena. Halliburton je postigao 26 uz šest asistencija i 6/12 za tri poena. Po 20 su dali Siakam i Andrew Nembhard, s tim da je Nembhard imao šest asistencija i pet skokova.

Za New York je 39 poena ubacio Donte DiVincenzo uz 9/15 za tricu. Najbolji igrač New Yorka Jalen Brunson je dao 17 koševa, ali veći dio drugog poluvremena nije odigrao zbog ozljede prsta. Alec Burks je ubacio 26 poena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.