premiership

"Solskjaer je sebe stavio ispred zdravlja najboljeg igrača Manchester Uniteda"

Foto: EPA

PROSLAVLJENI engleski nogometaš Ian Wright optužio je trenera Olea Gunnara Solskjaera da je mislio na sebe i u opasnost doveo zdravlje svog najboljeg napadača u Manchester Unitedu.

Trener Crvenih vragova ubacio je u igru Marcusa Rashforda na utakmici FA kupa protiv Wolverhamptona proteklog tjedna. Engleski reprezentativac ušao je kao zamjena, ali se ubrzo našao na tlu s bolnom grimasom.

Doživio je ozljedu leđa i neće moći igrati nogomet oko tri mjeseca. Wright je istaknuo da netko mora preuzeti odgovornost zbog toga što će ozljeda mladog napadača itekako koštati United.

"Netko mora preuzeti krivnju"

"Solskjaer je znao da Marcus Rashford nije potpuno spreman i stavio ga je u momčad za utakmicu s Wolvesima, a sada će biti out tri mjeseca. Govorimo i eksplozivnom igraču koji će biti potreban. Solskjaer je pod velikim pritiskom da vrati United tamo gdje je nekad bio i mislio je na sebe više nego na zdravlje mladog napadača. Stavio je sebe ispred zdravlja Marcusa Rashforda", optužio ga je Wright.

"Sada ne može računati na jednog od svojih najvažnijih igrača, a to je krivnja menadžera. Rashford je bio starter, a kada je odigrao toliko utakmica, uz probleme s leđima, ne smijete se šaliti s tim stvarima. Solskjaer mora preuzeti krivnju što ga je stavio da igra", zaključio je.

Solskjaer ozljedu usporedio s bumerangom

Rashford je od početka prosinca do 15. siječnja odigrao 13 utakmica. U 11 je bio starter postigavši devet golova. U dvoboju s Wolvesima u igru je ušao u 64. minuti kad je rezultat bio 0:0, a ozlijedio se 16 minuta kasnije. 

Solskjaer je kazao da je ozljeda mladog napadača došla kao bumerang jer se već neko vrijeme mučio s formom. Međutim, poslije nedjeljne utakmice s Liverpoolom, norveški stručnjak je opovrgnuo da je Rashford imao problem s leđima i prije revanša s Wolvesima, a to je ponovio i u utorak.

"Nije imao istu ozljedu ranije. Žalio se malo poslije Burnleyja, nakon čega je nekoliko dana proveo na tretmanima. Poslije je protiv Wolvesa doživio novu ozljedu. Sada se želi što prije vratiti na travnjak", kazao je Norvežanin.

Solskjaer je inicijalno izjavio da će bez Rashforda biti između četiri do šest tjedana, ali nove informacije kažu da će mu mladi Englez biti na raspolaganju tek u travnju. 

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.