Sopić: Dok sam ja u Rijeci, možemo izgubiti 5:0, ali igrat ćemo od noge do noge

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je golom Frana Brodića s 11 metara u 95. minuti pobijedio Rijeku u derbiju 24. kola SuperSport HNL-a. Rijeka je ostala prva i ima 50 bodova. Drugi Hajduk ima 49, dok je Dinamo sada treći s 47 bodova, uz to što ima utakmicu manje. Trener riječkog kluba Željko Sopić u ponedjeljak je gostovao u emisiji Radio Rijeke Pod stijenama Kantride.

"To je, nažalost, cijena odrastanja. Ponovno ću se vratiti na ono što sam jučer rekao. Nije problem što nas je Dinamo izigrao i zabio gol, stvarno svaka čast, izigrao nas je, ali kad imaš još minutu do kraja, trebamo im samo izbiti loptu, a mi napravimo nešto drugo i onda dođe do problema", rekao je Sopić, koji je potom govorio o stanju svojih igrača:

"Naravno da u takvoj situaciji, kada dobijete gol, odigrali vi najbolju ili najlošiju utakmicu, morate biti utučeni. Sve je svedeno na taj penal u zadnjim sekundama koji je odlučio jako bitan susret.  

Ali, ono što sam rekao i nakon utakmice, i danas stojim čvrsto iza toga, i dalje smo prvi na ljestvici. Dogodilo se to što se dogodilo, nismo sretni, ali to nas neće pokolebati na našem putu. Idemo dalje, glave gore i to je to."

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

"Dok sam ja tu, igra Rijeke neće se svoditi na odigravanje dugih lopti"

Prekršaj iz kojeg je nastao ključni kazneni udarac počinio je Bruno Goda i tako postao tragičar utakmice. "Ako smo ekipa, a jesmo, naravno da ćemo ga podržati. Nije mu lako, ali to je nogomet, jednom suze, drugi put radost. To ne može razumjeti samo onaj tko nije igrao nogomet. Bila je to nesmotrena reakcija, želio je najbolje, a ispalo je tako kako je ispalo", dodao je Sopić.

"Ne mogu se oteti dojmu da smo u drugom poluvremenu trebali više igrati nogomet. Je li to strah, euforija... Neću reći neku krivu riječ. Dok sam ja tu, igra Rijeke neće se svoditi na odigravanje dugih lopti. To nije nogomet koji želim. Možemo izgubiti 5:0, ali igrat ćemo od noge do noge", dodao je trener Rijeke.

Voditelj radijske emisije rekao je kako Dinamo i Hajduk rade "sve veći pritisak prema sucima kako se broj kola smanjuje". Sopić je na to rekao: "To uopće neću komentirati, to je tako u hrvatskom nogometu 20 godina. Ne igra se nogomet samo zbog Dinama i Hajduka, ima tu i ostalih klubova. Ne zanima me njihov pritisak niti njihove unutarnje i vanjske borbe. 

Moja je momčad nakon poraza od Slaven Belupa nanizala šest pobjeda. Sami smo se doveli u ovu situaciju u kojoj smo prvi. Žalosni smo što smo izgubili od Dinama na ovaj način, ali to nas treba očvrsnuti", zaključio je Sopić.