Sopić: Ja znam da vi mislite da smo Manchester City, ali očigledno nismo

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

RIJEKA je na Rujevici remizirala sa švedskim Elfsborgom rezultatom 1:1 u utakmici trećeg pretkola Europa lige. Elfsborg je u vodstvo došao preko Jalala Abdullaija u 24. minuti, a izjednačenje je donio Niko Galešić u drugoj minuti nadoknade prvog dijela. Rijeku sada čeka prvenstveni ogled s Varaždinom, a uzvrat je idućeg tjedna, u četvrtak 15. kolovoza, u Švedskoj. 

Rijeka je puno bolje otvorila susret i dominirala je utakmicom. Marco Pašalić, Franjo Ivanović i Niko Janković bili su veoma okomiti i rastrčani, ali prvi su poveli gosti i to iz svoje prve prilike na utakmici. Riječka obrana je loše reagirala na ubačaj iz kornera, a Abdullai ga je iz voleja zakucao u mrežu.

Rijeka nije iskoristila igrača više

Vodstvo Šveđana trajalo je do druge minute nadoknade prvog dijela. Prvo je iz slobodnjaka silovito u kut tukao Pašalić, švedski vratar je to odbio, ali u nastavku akcije je lopta došla do Jankovića koji majstorski dribla uz samu gol-aut liniju na lijevoj strani, a zatim je u sredini uposlio Galešića koji je iz blizine zabio.

Od 55. minute Rijeka je imala igrača više kada je Abdullai dobio drugi žuti karton. Napadač iz Gane je visoko podigao nogu i udario Ivana Smolčića u lice, zbog čega je morao put svlačionice. Nažalost Rijeka do kraja utakmice nije iskoristila brojčanu prednost. Bliže pobjedi čak je bio Elfsborg kada je Besfort Zeneli u trećoj minuti nadoknade iz daljine pogodio stativu.

Sopić: Ja znam da vi mislite da smo Manchester City, ali očigledno nismo

Trener Rijeke Željko Sopić održao je press-konferenciju nakon utakmice: "Kad se sve zbroji i oduzme, ne mogu biti zadovoljan rezultatom jer smo imali i igrača više i više prilika. S druge strane ljudi su poveli 1:0 i stresli vratnicu u finišu. Imali smo 19-20 udaraca i dali samo jedan gol. Ja znam da vi mislite da smo Manchester City, ali očigledno nismo.

Krive smo odluke donosili u zadnjoj trećini, a nismo ni dobili impuls od igrača s klupe kojem smo se nadali. Odlučio sam se Radeljića staviti naprijed da napunim kazneni prostor kod centaršuta, ali na žalost centaršuta nije bilo. Nije bilo dobro s igračem više i njihovom zaslugom i našom krivicom.

Umjetna podloga u uzvratu možda može utjecati jer su oni više naučeni na to, ali i naše su generacije odrasle trenirajući na umjetnim travama. Ma vrlo jednostavno, idemo tamo pobijediti utakmicu i gotovo. Ako dođemo opet do ovolikog broja šansi i udaraca, ja sam siguran da ćemo u Švedskoj dobiti utakmicu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.