Sopić: Može se dogoditi da izgubimo od Dinama. Teško, ali moguće je

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

DINAMO i Rijeka igraju derbi 24. kola SuperSport HNL-a na Maksimiru u nedjelju od 15 sati. Rijeka je trenutno prva momčad prvenstvene ljestvice i ima šest bodova više od Dinama, ali i utakmicu više. Maksimir bi trebao biti krcat, a potražnja za ulaznicama je velika.

Rijeka je od Dinama zatražila dodatne ulaznice, no iz Zagreba je stigla odbijenica. Rijeka se nakon toga oglasila priopćenjem, utakmicu je danas na konferenciji za medije najavio Željko Sopić, a jedno od pitanja koje je dobio odnosilo se i na ovu odluku Dinama.

"Naš glasnogovornik je rekao da je Dinamo poručio kako nas je odbio iz sigurnosnih razloga, što znači da je to nešto što je teško komentirati, pogotovo ako je tu odluku donijela i policija", rekao je Sopić.

Kaže da je bitan gard

"Čestitke Dinamu na pobjedi protiv velikog Betisa. Bio sam na utakmici, kao i na onoj protiv Varaždina. Pokazali su Modri jedno pravo lice, protiv Varaždina jedno drugačije, vjerojatno radi umora", rekao je Sopić kratko na početku presice pa se osvrnuo i na samu utakmicu:

"Bitno je samo s kakvim gardom idemo. Može se dogoditi da izgubimo. Teško, ali zašto ne. Utakmica će pokazati svoje. Mi ćemo ostaviti srce na terenu i pokušati pobijediti. To očekujem i od Dinama. Nadam se samo da će gledatelji otići zadovoljni sa stadiona. I da utakmica neće biti negledljiva."

Upitan je o Dinamu i sucima

Nakon ovog odgovora Sopića jedan novinar rekao je da Dinamo vrši pritisak na suce prije utakmice. "Spominju VAR, aktivni su na društvenim mrežama… Što vi kažete na to?" glasilo je pitanje, a Sopić je uzvratio: "Ne komentiram suđenje. Vjerujte da od 10 utakmica u njih devet saznam tek u tunelu tko sudi."

"Nije ovo pitanje o sucu i suđenju, nego o pritisku koji Dinamo vrši na sudačku organizaciju", ustrajan je bio novinar, a Sopić je dodao: "Morate nazvati u Dinamo i pitati ih zašto to rade. Je li to u redu ili nije... Nema razloga da sada pričamo o tome. Ne zanima me."

Raspravljao s novinarom

Kasnije se Sopić ponovno malo "zakačio" s jednim od novinara jer mu se nije svidjelo što je novinar u pitanju koje mu je postavio ustvrdio da je Dinamo "igrački nadigrao Rijeku" u prvoj utakmici koju su igrali pod njegovim vodstvom.

"Mi nikada nećemo imati isti pogled na nogomet. Ja uopće ne mislim da me je Dinamo nadigrao", rekao je Sopić, a novinar je onda pojasnio kako "nije toliko naglasak na nadigrao, koliko na to da je njihov stav bio dominantniji". Sopić je ponovno uzvratio.

"Kako me nadigrao ako me nije igrački nadigrao? Evo, vi sad to meni objasnite. Mislim, možda ja ne razumijem, dajte mi tu riječ. Kako me nadigrao ako nije igrački?" rekao je Sopić, a novinar je kratko rekao: "Agresijom." Ponovno je uzvratio trener Rijeke:

"Agresijom? Kod mene u Rudešu staneš na crtu pa budeš agresivan tamo… Ova igra se zove nogomet i mi ćemo vidjeti na Maksimiru tko je bolji u nogometu. Agresivan možeš biti samo ako ti to netko dozvoli."