Sopić o terenu u Gorici: Probao sam oprati tenisice, kao da sam bio na njivi

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

RIJEKA je u ludoj i uzbudljivoj utakmici 22. kola SuperSport HNL-a pobijedila Goricu 2:0. Oba gola zabio je Jorge Obregon s 11 metara. Prethodno je glavni sudac Duje Strukan dosudio još dva penala, no ni iz jednog nije postignut pogodak. Susret je odigran u katastrofalnim uvjetima, na kišom natopljenom travnjaku u Velikoj Gorici.

Trener Rijeke Željko Sopić u ponedjeljak je gostovao u radijskoj emisiji HRT-a Pod stijenama Kantride. "Iskreno, sad ste me prekinuli, baš sam prao tenisice", javio se Sopić putem poziva u emisiju pa nastavio: "Pokušao sam ih malo isprati. Više izgledaju kao da sam bio na njivi, u oranju, kao zemljoradnik."

Voditelj je potom rekao kako je Sopić više puta tijekom utakmice brisao svoje bijele tenisice. "U principu, toliko je kiše padalo, trenerski prostor je u Gorici je u blatu. Hlače i tenisice su bile zašpricane pa sam barem malo pokušavao s ručnikom to obrisati. No bila je to borba koju se ne može dobiti", dodao je Sopić.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

"Vaterpolo utakmica"

Sopić je bio iznenađen što Strukan nije prekinuo utakmicu s obzirom na travnjak ispunjen vodom. "Rekao je da je bio u dilemi, nadao se da će kiša popustiti, a ona je padala sve jače. Na kraju se utakmica pretvorila u vaterpolo utakmicu u kojoj smo se bolje snašli", izjavio je trener Rijeke.

Objasnio je kako je na poluvremenu ubacio Alena Grgića umjesto Marca Pašalića jer uvjeti nisu dopuštali igru po tlu te naglasio da je Gorici, kao ekipi koja se branila, više odgovarao ovakav teren. "Naravno da u odnosu na Goricu imamo veću kvalitetu i da ekipi koja se brani više odgovara taj teren. S druge strane moramo znati da Gorica ima stvarno jako dobre skakače. 

Matavž, Jurić, Krizmanić, Mateo Leš, Maloča, Soldo... Imaju šest-sedam igrača koji uvijek mogu u skoku nešto napraviti i ustvari im je taj teren pogodan. Mislim, taj teren nije pogodovao nikome, ali uvijek više pogoduje ekipi koja se brani nego ekipi koja napada", rekao je Sopić.

"Nešto nevjerojatno. Fokusiran sam na utakmicu, pada kiša, ali vidim ljude kako kisnu i navijaju od prve do 90. minute"

Sopić je govorio o Armadi, odnosno riječkim navijačima koji su stigli u Veliku Goricu. "Nešto nevjerojatno. Fokusiran sam na utakmicu, pada kiša, ali vidim ljude kako kisnu i navijaju od prve do 90. minute. I onda dobijemo utakmicu, svi su sretni, zadovoljni i pokisli.

Najmanje što igrači onda mogu napraviti za te ljude koji su došli jest baciti svoj dres. Uvijek imate 70 posto igrača koji će baciti dres. Onda im ja iz zezancije kažem: 'Ajde bacite dres, ja ću platiti, nema problema.' I onda oni bacaju, ja se počnem smijati i kažem: Predomislio sam se.'

Ali dobro, to su unutarnje neke zezancije. Stvorila se dobra sinergija između navijača i igrača. Mlada smo ekipa koja raste iz dana u dan i jako vjerujemo u trenažni proces. Najvažnije je da s dvije noge stojimo na zemlji, znamo da nam od sutra navečer kreće priprema za Lokomotivu. Živimo dan po dan", rekao je Sopić.