Sopić o ždrijebu Europa lige: Moramo biti zadovoljni

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Rijeke igrat će protiv mađarskog Paksija ili rumunjskog Corvinul Hunedoare u drugom pretkolu Europa lige. Utakmice su na rasporedu u Mađarskoj ili Rumunjskoj 25. srpnja, dok je uzvrat 1. kolovoza na riječkom stadionu Rujevica. Trener Rijeke Željko Sopić komentirao je ždrijeb za službenu stranicu kluba.

"Moramo biti zadovoljni ždrijebom, objektivno gledajući izbjegli smo Panathinaikos kojega su se mnogi pribojavali, tu je bio i par Elfsborg - Pafos. Ne smijemo, naravno, podcijeniti nikoga jer jedino ako ćemo biti maksimalno spremni imamo se pravo nadati dobrim rezultatima u Europi.

Teško je nešto više reći u ovom trenutku, teško je procijeniti snagu suparnika. Naše pripreme počinju u četvrtak, naravno pogledat ćemo njihove utakmice u prvom kolu Europa lige i dobro ih analizirati . Nemam nikakvu želju što se tiče eventualnog suparnika, možda je najbitnije da je uzvratna utakmica na Rujevici i da pred našim navijačima imamo priliku ostvariti važan korak u Europskoj ligi", rekao je Sopić.

Paksi je bio drugi u mađarskom prvenstvu i osvojio je mađarski kup

Paksi se u ždrijebu drugog pretkola Europa lige našao kao drugoplasirana momčad mađarskog prvenstva i pobjednik tamošnjeg kupa, u kojem su u finalu pobijedili Ferencvaros 2:0.

Riječ je o momčadi sastavljenoj od mađarskih igrača, koja je u prošloj sezoni bila jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva, a sezonu su okrunili i drugim trofejom u klupskoj povijesti nakon što su u sezoni 2010./2011. osvojili Liga kup.

Dosad su odigrali šest utakmica u Europa ligi, i to u sezoni 2011./2012. kada su u kvalifikacijama bili uspješniji od Santa Colome i Tromsa, prije nego što su ispali u trećem kolu. Najistaknutiji igrač im je vratar Péter Szappanos, koji je dio reprezentacije Mađarske na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Corvinul je kao drugoligaš osvojio rumunjski kup

CS Corvinul Hunedoara je rumunjski drugoligaš koji se u ždrijebu drugog pretkola Europa lige našao kao osvajač rumunjskog kupa. Poput Paksija, momčad im čine igrači iz Rumunjske, od kojih dio ima veće iskustvo u elitnom razredu tamošnjeg nogometa.

Osvajanje kupa je i najveći uspjeh Corvinula nakon 1981./1982., kada su sezonu okončali kao trećeplasirana momčad prvenstva i izborili plasman u Kup UEFA-e, u kojem su prošli austrijski Grazer AK pa izgubili od Sarajeva.

Posljednja prvoligaška sezona bila im je 1991./1992. Najpoznatije nogometno ime u povijesti Corvinula je Mircea Lucescu, legendarni Rumunj koji je u ovom klubu zaključio igračku i započeo trenersku karijeru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.