Sopić: Sad sve izgleda lagano, ali znali smo kako ne smijemo igrati

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

RIJEKA je s uvjerljivih 4:0 na punoj Rujevici nadigrala Lokomotivu u 23. kolu SuperSport HNL-a. Neočekivani junak pobjede bio je Bruno Bogojević, koji je zabio prva dva gola na utakmici, a ujedno i svoja prva dva gola za Rijeku. Po jedan su dodali Veldin Hodža i Alen Grgić. Evo što je nakon utakmice rekao Rijekin trener Željko Sopić.

"Sad sve izgleda lagano, ali znali smo na koji način ne želimo igrati protiv Lokomotive. Protiv mlade i poletne momčadi nikako nismo željeli igrati tranziciju na tranziciju. Željeli smo imati što veći posjed i doći do krilnih pozicija, a tako smo i zabili dva gola. Sve u svemu, nova tri boda i čvrsto stojimo na zemlji", rekao je Sopić u uvodu.

Lokomotiva je ostala bez šanse?

"Imali su šansu Čopa, kod nje su Radeljić i Labrović bili su u ulozi Djeda Mraza. Minimum je pristup, a mislim da smo ga imali uz dobru energiju. Nismo igrali nogomet koji Lokomotiva obožava, znači trčanje gore-dolje. Visoko smo ih napali i to nam je donijelo rezultat."

U nastavku je momčad bila rezerviranija?

"Imali smo neke igrači koji su roviti, a sad je li to bilo svjesno... Zna se da Fruk ne može odigrati 90 minuta nakon dva, tri tjedna stanke. Bogojević je imao virozu i morali smo ga sačuvati. Nekad se igrači nesvjesno povuku, o tome nije bilo govora. To nam je donijelo i golove u nastavku."