Europsko prvenstvo

Hrvatske rukometašice: Čitamo portale, novine i ne vjerujemo što smo napravile

Foto: EPA

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija provodi svoj treći slobodni dan na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Dan nakon pobjede protiv Srbije rezultatom 25:24 već je počela priprema za sutrašnji dvoboj drugog kruga protiv Rumunjske. Rumunjke iz skupine D nisu prenijele nijedan bod u drugu fazu natjecanja jer su pobijedile samo Poljsku, koja je ispala s prvenstva.

Igračice su dobile dopuštenje za izlazak u šetnju 

"Mi još nismo ni svjesni gdje smo i što smo. Nakon Srbije svi smo se doslovno emotivno ispraznili. Uvjeravam vas da nema euforije, sretni smo, ali idemo dalje. Malo nas je poremetio EHF, ali kako nama tako je i svima. Uspjeli smo dobiti dopuštenje da izađemo iz hotela i odemo prošetati negdje na zrak, da ga malo udahnemo uz neke vježbe. Moram curama izbiti rukomet iz glave, a ja ću za to vrijeme gledati video Rumunjske", kazao je izbornik Nenad Šoštarić.

Reprezentativke su prvotno trebale imati tri dana odmora pa tek u subotu igrati protiv Norveške, ali EHF je promijenio raspored pa će Hrvatska na teren već sutra od 18:15. Hrvatska i Rumunjska su na EP-ima do sada igrale četiri puta, a Rumunjska je upisala sve četiri pobjede.

Rumunjke su u Dansku došle po medalju

"Oni imaju sjajne igračice, vanjska linija s Neagu, Laslo i Buceschi strašno je jaka. Imaju mladu i visoku ljevakinju Lauru Popu, Ostase je sličnih predispozicija kao i Pintea, dvije su odlične golmanice, Dumanska koja igra u Podravki i Dedu koja nije mogla braniti protiv Njemačke. One su došle po medalju, jake su pucačice, surađuju s pivotima, trče u kontru. Mi idemo dalje, kao i dosad, utakmicu po utakmicu", zaključio je izbornik.

Jedna od junakinja utakmice protiv Srbije (šest pogodaka) Dora Krsnik još uvijek osjeća posljedice derbija u posljednjem kolu prve faze.

Igračice još uvijek ne mogu vjerovati što su napravile

"Sve smo danas umorne, ali smo sigurne da će umor nestati kada počne utakmica protiv Rumunjske. Dat ćemo sve od sebe i nijedna igračica neće razmišljati o tome što nas boli. Nadam se da sutra možemo nešto napraviti, danas ćemo analizirati Rumunjsku. Nadamo se najboljem rezultatu", rekla je igračica francuskog Plan De Cuques HB-a, dok njena kolegica Valentina Blažević još uvijek živi u sedmom nebu nakon utakmice sa Srbijom.

"Presretne smo i prezadovoljne, i dalje ne možemo vjerovati što smo napravile. Čitamo portale, novine i još uvijek ne vjerujemo da smo to stvarno mi napravile. Nismo mogle ovo sanjati, ali očito je da je sve moguće. Malo su se slegnuli dojmovi danas, idemo dalje, dat ćemo sve od sebe kako bismo postigle što bolji rezultat."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.