RUKOMETAŠICE NA EURU

Šoštarić: Nismo trebali čekati hoće li Ćamila zabiti gol ili ne

Foto: EPA

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija poražena je s 30:19 od Francuske u polufinalu Eura te će nedjelju od 15:30 igrati za broncu s poraženim iz susreta Danske i Norveške koji počinje večeras u 20:30.

Susret je odmah po završetku komentirao izbornik Nenad Šoštarić.

"Odigrali smo izuzetno loše u napadu u prvom poluvremenu. Obrana nije bila loša, ali smo se isfulavali i to je dovelo do ovog rezultata. Mislim da je problem bio u mentalnoj pripremi, nismo trebali čekati hoće li Ćamila zabiti gol ili ne. Izgubili smo utakmicu s promašenim zicerima u napadu. Mi smo se pripremali da kroz taktičke akcije Ćamilu odvedemo na sredinu i da onda ostavimo našeg srednjeg beka na poziciju lijevog da ide jedan na jedan s njihovim desnim vanjskim. Dok smo to radili, zabijali smo golove, kasnije nismo i stalo je", rekao je Šoštarić pa dodao:

"Nije nam težak dan, to je stigma koju ne priznajem. Sad se cure moraju pripremiti da opet daju sve od sebe. Po tisućiti put ponavljam da je ovaj rezultat milijun puta iznad svega očekivanog. Ponosan sam na cure u svakom segmentu, grešaka je bilo i grešaka će biti. Da nam je netko na početku natjecanja rekao da ćemo biti u Herningu, mi bismo se svi grohotom nasmijali. Kao što sam rekao i prije, ovo je proces, ova ekipa ima 25 godina i sada je prvi put u polufinalu nekog natjecanja. Nadam se da će biti još puno takvih polufinala."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.