PREMIERSHIP

Southampton će voditi prvi Austrijanac u povijesti Premiershipa

Foto: EPA

AUSTRIJSKI trener Ralph Hasenhüttl i službeno je predstavljen kao novi šef struke engleskog Southamptona. On je tako postao prvi Austrijanac u povijesti koji vodi jedan klub u Premiershipu, a sa Svecima je potpisao ugovor na dvije i pol godine. Na klupi Southamptona zamijenit će Marka Hughesa koji je nedavno dobio otkaz nakon serije loših rezultata.

Hasenhüttl će posao na jugu Engleske preuzeti u četvrtak, a pomoćnik će mu biti aktualni trener prve momčadi Kelvin Davis, dok na poziciji trenera vratara ostaje Dave Watson.

51-godišnji Austrijanac karijeru je gradio u Njemačkoj vodeći Ingolstadt, Aalen, Unterhaching i Leipzig s kojim je igrao i četvrtfinale Europa lige.

"Ralphov entuzijazam za nogometom je zarazan. U našim diskusijama on se vrlo brzo uskladio s vrijednostima i vizijom kluba. Bili smo svjesni njegovih kvaliteta još iz dana kada je vodio Ingolstadt, gdje je pokazao svoje vrijednosti neophodne za vođenje ovog kluba. S razvojem je nastavio u Bundesligi, gdje je s uspjehom vodio ambiciozni Leipzig", kazao je vlasnik Southamptona Ralph Krueger.

Southampton se nakon 14 odigranih kola nalazi na 18. poziciji, sa samo jednom pobjedom ove sezone. Večeras ga očekuje teško gostovanje kod Tottenhama na Wembleyju, dok će Hasenhüttl debitirati u subotu u Cardiffu protiv istoimenog premierligaša.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.