Southampton je prihvatio ponudu za Oršića

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

SOUTHAMPTON je prihvatio ponudu Trabzonspora za Mislava Oršića (30) tešku četiri milijuna eura, koja bi uz bonuse mogla i narasti, objavio je cijenjeni The Athletic. Hrvatski krilni napadač u četvrtak bi trebao proći liječnički pregled prije no što transfer bude zaključen. Podsjetimo, trener Trabzonspora je hrvatski stručnjak Nenad Bjelica, bivši trener Dinama, u kojem je već radio s Oršićem.

Oršić je u zimskom prijelaznom roku došao u Southampton. Potpisao je ugovor na dvije i pol godine, no kod trenera Nathana Jonesa i Rubena Sellesa dobio je ukupno šest minuta u Premier ligi, iz koje je klub na kraju ispao. Oršić nije želio igrati u drugom rangu engleskog nogometa pa se mjesecima pisalo o njegovom transferu. 

Oršić se želio vratiti u Dinamo za puno manju plaću od one u Turskoj

Index je pisao da je Dinamo imao veliku šansu vratiti jednog od svojih najboljih igrača u povijesti i najboljeg klupskog europskog strijelca svih vremena. Oršić nije imao ništa protiv eventualnog povratka u Dinamo, dapače. Igor Bišćan je prije nekoliko tjedana rekao da bi ga bilo lijepo imati u momčadi.

Bio je spreman potpisati za neusporedivo manju plaću od one koju će imati u Turskoj, a tražio je plaću u rangu trenutačno najplaćenijih igrača u Dinamu, što je oko 700.000 eura po sezoni, koliko zarađuju Bruno Petković i Dominik Livaković.

Dinamo je bio zainteresiran za njegov povratak, ali je odugovlačio s pregovorima sa Southamptonom, a u njima nije bio ni konkretan. Southampton i Oršić su čekali i čekali da se nešto ozbiljnije pomakne s mrtve točke, ali kad jasnijeg signala iz Maksimira nije bilo, Oršić je otišao prema Trabzonsporu.