Spalletti: Igrači su mislili da lajem i ne grizem. Ostavit će PlayStatione kod kuće

Foto: EPA

LUCIANO SPALLETTI (64) početkom rujna naslijedio je Roberta Mancinija i postao izbornik Italije s kojom će u lipnju i srpnju igrati na Europskom prvenstvu. Podsjetimo, Italija će braniti europski naslov osvojen 2021. godine, a ždrijeb ju je smjestio u skupinu s Hrvatskom, Španjolskom i Albanijom. 

Spalletti je u intervjuu za La Gazzettu dello Sport izjavio da "želi osvojiti Europsko, a zatim i Svjetsko prvenstvo" pa nastavio: "Ne idemo u Njemačku kako bismo sudjelovali, već kako bismo pobijedili. Naša povijest to zahtijeva. Da bismo u tome uspjeli, moji igrači moraju postati bolji no što jesu. Nemam ih vremena trenirati, potrebno nam je nešto što će u njima zapaliti vatru, moraju vjerovati da to mogu."

Istaknuo je Englesku, Francusku, Španjolsku i Njemačku kao moćne reprezentacije, poručivši da Italija može biti na njihovoj razini. "Neki su igrači mislili da Spalletti laje, ali ne grize. Pogriješili su i sada moramo razjasniti neke stvari. Moraju ostaviti svoje PlayStatione kod kuće", izjavio je, među ostalim, Spalletti.

"Ako je moderno igrati PlayStation od 4 sata ujutro, a idući dan je utakmica, onda to nije dobro"

Spalletti je poručio da će tolerirati korištenje mobitela, ali ih igrači, primjerice, neće smjeti držati na stolovima prilikom masaže i drugih tretmana. "Pričao sam o videoigrama jer postoje stvari koje mi se ne sviđaju. Želim oživjeti trening-kampove iz prošlosti, želim stare navike i atmosferu, jednostavne i zdrave stvari.

Ako je moderno igrati PlayStation od 4 sata ujutro, a idući dan je utakmica, onda to nije dobro. Živimo u svijetu koji ne potiče na naporan rad i znojenje, današnja djeca više vole objaviti fotografiju s novom frizurom na Instagram nego pognuti glavu i raditi.

To nisu vrijednosti koje moja Italija mora predstavljati. Talijani traže opaku, odgovornu, čvrstu i odvažnu reprezentaciju. U nju se dolazi kako bi se osvojilo Europsko prvenstvo, a ne igralo u Call of Duty", izjavio je Spalletti, koji je prošle sezone osvojio Serie A s Napolijem. U karijeri je vodio i Empoli, Sampdoriju, Veneziju, Udinese, Anconu, Romu, Zenit i Inter.