Španjolac iz prve lige otišao u treću pomoći voljenom klubu. Platio je pola transfera

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKI napadač Lucas Perez (34) napravio je iznenađujući transfer i iz prvoligaša Cadiza prešao u trećeligaša Deportivo La Corunu. Perez je ove sezone igrao redovito u Cadizu te je s tri pogotka bio i najbolji strijelac kluba u La Ligi, no odlučio je otići pomoći bivšem klubu u borbi za ulazak u drugu španjolsku ligu.

Cadiz je na Perezu, prema Transfermarktu, utržio milijun eura, a španjolski mediji pišu da je taj iznos bio prevelik za Deportivo pa je Perez iz svog džepa platio pola vlastitog transfera, odnosno pola milijuna eura. Perez je rođen baš u La Coruni te je prethodno u dva navrata igrao za Deportivo, a sada će i treći put.

Perez više ne može gledati svoj voljeni i nekad uspješni klub u trećoj ligi

Deportivo se nalazi u dobroj poziciji u borbi za povratak u drugu ligu. Trenutno je četvrti i drži poziciju koja vodi u doigravanje, dok prvoplasirana Cordoba ima samo četiri boda više. Prvo mjesto garantira izravan prolazak u drugu ligu, a Perez će pokušati nekad slavni klub vratiti na stare staze uspjeha.

Perez je u Deportivu igrao vjerojatno i najbolji nogomet karijere. U sezoni 2015./16. postigao je 17 pogodaka u najvišem rangu španjolskog nogometa i tako izborio transfer u Arsenal. Član londonskog kluba bio je dvije godine, ali se u njemu nije nametnuo. Nakon toga je igrao za West Ham, Alaves, Elche te Cadiz.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.