TRANSFERI

Španjolac se vratio u Barcelonu nakon 11 godina: Nisam ovo očekivao

Foto: EPA

BARCELONA je danas navijačima predstavila dva nova igrača - Hectora Bellerina (27) i Marcosa Alonsa (31). Obojica su Španjolci te su došli kao slobodni igrači nakon što su raskinuli ugovore sa svojim klubovima. Bellerin je desni bek i došao je iz Arsenala, a Alonso lijevi bek koji je posljednjih šest godina bio u Chelseaju. Potpisali su jednogodišnje ugovore.

Bellerin se vratio u Barcelonu

"Uzbuđen sam. Oduvijek sam želio igrati za prvu momčad Barcelone. Nisam očekivao da ću se vratiti ove godine, no ovo je prekrasno. Hvala predsjedniku (Joan Laporta) i svim klubovima u kojima sam igrao i osobama koje su ovo omogućile", rekao je Bellerin.

Bellerin je prošao Barceloninu školu nogometa iz koje je kao 16-godišnjak 2011. otišao u Arsenal. Do ovog ljeta bio je član Arsenala, koji ga je u međuvremenu slao na posudbe u Watford i Real Betis. Za Arsenal je odigrao 239 utakmice, dok je za španjolsku reprezentaciju nastupio četiri puta.

Alonsov otac najveći trag ostavio u Barceloni

"Jako sam sretan što sam dobio priliku biti dio ovog kluba u koji sam oduvijek želio doći, otkako sam bio dijete, kada me otac doveo na Camp Nou. Nadam se da ćemo imati dobru sezonu i pokazati kako dobru momčad imamo", izjavio je Alonso na predstavljanju.

Marcos Alonso je unuk i sin slavnih nogometaša koji se isto tako zovu. Djed je kao defenzivac počeo u Racingu i prešao u Real, s kojim je od 1954. do 1962. osvojio po pet španjolskih i europskih naslova. Otac je igrao na krilu i također je počeo u Realu, odakle je prešao u Atletico, ali najzapaženiji je bio u Barceloni, za koju je igrao od 1982. do 1987. i osvojio jedan španjolski naslov. 

Današnji Alonso je karijeru započeo u Real Madridu, nakon kojeg je igrao za Bolton, Fiorentinu i Sunderland, a najbolje godine karijere proveo je u Chelseaju za koji je nastupio 212 puta i osvojio sve. Kao španjolski reprezentativac odigrao je devet utakmica.