Španjolci: Modrić je na Euro stigao savršeno spreman, fizički, tehnički i psihički

Foto: Luka stanzl/PIXSELL

"KAD JE riječ o Luki Modriću bilo bi hrabro reći da je ovo posljednje europsko prvenstvo njegove karijere, ali baš sve ukazuje na to. U rujnu će proslaviti 39. rođendan i turnir u Njemačkoj izgleda kao njegov posljednji europski turnir. Zato je Lukina motivacija na maksimumu", piše Marca u uvodu jednog od tekstova kojim najavljuje današnju utakmicu Hrvatske i Španjolske (18 sati).

Hrvatska na europskim prvenstvima ne ostvaruje niti približno jednake uspjehe kao na svjetskim prvenstvima s kojim ima srebro (2018.) i dvije bronce (1998., 2022.). "Euro u Njemačkoj bit će Modrićev peti, nakon četiri razočaravajuća", nastavlja Marca podsjetnikom na to da Hrvatska na europskim prvenstvima nikad nije prošla četvrtfinale.

Razlika u odnosu na aktualni Euro je u tome što Hrvatska na njega stiže ohrabrena uspjesima ostvarenih u prošle dvije godine, nastavlja Marca navodeći broncu sa SP-a u Kataru i srebro iz Lige nacija. I na ovom Euru, svom vjerojatno posljednjem, Hrvatsku će predvoditi kapetan Modrić.

Sezona s Realom bila je prekrasna, a u Njemačku stiže svjež

"Oni koji ga znaju uvjeravaju da na Euro stiže savršeno spreman, fizički, tehnički i psihički. Sezona s Realom za njega je bila prekrasna, s Ligom prvaka kao šlagom na torti", ističe Marca i dodaje:

"Sezonu je započeo s tmurnim izrazom lica zbog manjka minutaže, a završio je s osmijehom nakon što je bio ključan igrač u tri Madridova trofeja. Ove sezone naučio je da možeš biti vitalan dio momčad i ako nisi njen starter. Tako je i zaslužio produženje ugovora."

U reprezentaciji neće imati takvu ulogu, ističe Marca i piše da je Modrić "u Njemačku stigao s manje minuta u nogama u odnosu na prethodne sezone, a to će pomoći njegovim izvedbama. Motivacija i glad su mu na maksimumu."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.