Španjolci: Jedva čekamo Hrvatsku na Euru zbog 16-godišnjaka iz Barcelone

Foto: Profimedia

LAMINE YAMAL, dijete roditelja iz Maroka i Ekvatorijalne Gvineje rođeno prije 16 godina u Kataloniji, novo je čudo Barcelone i reprezentacije Španjolske. Wonderkid s desnog krila Barce ove sezone ima čak 7 golova i 9 asistencija za klub. 

Hrvatsku za mjesec dana u Berlinu na otvaranju Eura čeka pakleni klinac 

Posljednji gol je postigao sinoć, za pobjedu Barcelone protiv Real Sociedada (2:0) u derbiju La Lige. Iako klinac, sjajno je ispratio kontru svoje momčadi i onda na odličnu asistenciju Gundogana zabio rutinski iz prve, premda je klinac. 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE  YAMAL ZABIO U DERBIJU LA LIGE

"Kako da ne budemo uzbuđeni mjesec dana prije prve utakmice na Euru protiv Hrvatske? Pogledajte kako Lamine Yamal sa samo 16 godina krasno zabija iz prve", pišu španjolski mediji. Yamal je do sada odigrao šest utakmica za Španjolsku, ali očekuje ga se od početka protiv Hrvatske 15. lipnja u Berlinu.

PSG je za njega ponudio 200 milijuna eura. Par dana kasnije briljirao je protiv Brazila

Yamal je u listopadu prošle godine produljio ugovor s Barcelonom do 2026. U ožujku je Joan Laporta, predsjednik Barcelone, otkrio da je dobio i odbio fenomenalnu ponudu za fenomena od 200 milijuna eura. 

Par dana kasnije Lamine Yamal je na stadionu najvećeg Barceloninog rivala odigrao fenomenalan meč. U tek šestom nastupu za reprezentaciju Španjolske briljirao je, i to protiv Brazila. U golijadi (3:3) punoj sjajnih poteza najbolji su bili oni Barcinog klinca, koji je namjestio dva gola. Nakon velemajstorskog slaloma izborio je penal za domaćine, a imao je još nekoliko vrhunskih driblinga u trku, kojima je nizao suparnike. Brazilci su bili nemoćni protiv njega, a najviše se ta nemoć ogledala u nesportskom potezu Viniciusa Juniora. 

As Reala i Brazila zadnjih mjeseci stalno se predstavlja kao žrtva nasilja, a par dana prije utakmice sa Španjolskom je na presici Brazila i plakao. No na Bernabeuu je upravo on nasilnički reagirao protiv Yamala nakon što ga nije mogao sportski zaustaviti. Lamine Yamal je zamijenjen u 90. minuti. Prilikom izlaska s terena wonderkid Barcelone doživio je ovacije u Madridu. 

> KLIKNI OVDJE I OVDJE I POGLEDAJ ŠTO JE ČUDO IZ BARCELONE RADILO U MADRIDU

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.