Španjolci: Mbappe je odbio najveću ponudu u povijesti nogometa

Foto: EPA

KYLIAN MBAPPE bi na ljeto trebao postati Realov igrač. Kako prenose svi relevantni svjetski mediji i novinari, 25-godišnji Mbappe je sve dogovorio s Kraljevskim klubom i navodno već potpisao ugovor. Detalje posla objavio je Fabrizio Romano, pouzdani talijanski novinar specijaliziran za nogometne transfere.

Francuz bi, prema Romanovim informacijama, u Realu trebao zarađivati oko 20 milijuna eura po sezoni. Jednak iznos imaju i trenutno najveće zvijezde Reala, a to su Jude Bellingham i Vinicius Junior. Još nije poznato na koliko će godina potpisati ugovor, no u Real će stići kao slobodan igrač. 

Ima, naime, klauzulu po kojoj može već ovog ljeta iz PSG-a otići bez odštete. Mbappe će od Reala dobiti bonus za potpisivanje ugovora, koji će iznositi između 100 i 150 milijuna eura. Taj će mu iznos klub isplaćivati u ratama kroz sljedećih pet godina.

Odbio United

Španjolski OK Diario danas je objavio da Real nije jedini klub koji je pokušao dovesti Mbappea. Madriđani na tom poslu rade jako dugo i intenzivno, ali jedan klub se u posljednji tren pokušao uplesti u priču i ukrasti Mbappea. Radi se o Manchester Unitedu koji je, kako pišu Španjolci, na inicijativu ovog suvlasnika Jima Ratcliffea, predstavio Mbappeu ponudu tešku 700 milijuna eura.

Milijarder je htio da United 25-godišnjem napadaču ponudi petogodišnji ugovor s plaćom od 100 milijuna eura godišnje, a pri potpisivanju bi dobio 200 milijuna eura bonusa, što znači da bi tijekom petogodišnjeg ugovora zaradio 700 milijuna eura. Ipak, Mbappe je odbio tu, kako je Španjolci zovu, najveću ponudu u povijesti nogometa. Zanima ga samo Real.