Španjolci misle da su našli slabu točku Hrvatske: "Stiže na Euro nakon mračne sezone"

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

ŠPANJOLSKI list As najavio je utakmicu Hrvatske i Španjolske na Europskom prvenstvu, a u najavi se fokusirao na slabe točke hrvatske reprezentacije. Španjolci su kao moguću slabost u Dalićevoj momčadi naveli Josipa Šutala, za kojeg pišu da na Euro dolazi nakon "mračne sezone u Ajaxu".

Španjolci smatraju da će Morata namučiti Šutala

"Josip Šutalo, igrač od kojeg se očekuje da će s Pongračićem dijeliti osovinu hrvatske obrane, trebao bi biti jasan cilj Morate. Branič na ovaj turnir dolazi nakon totalno mračne sezone u Ajaxu, za koji je potpisao krajem kolovoza. A nedostatak samopouzdanja može utjecati na izvedbu na velikom natjecanju", piše As i nastavlja:

Njegova cijena sugerirala je kako bi on bio igrač koji bi dao skok u kvaliteti momčadi, no od prvog dana pojavile su se sumnje. Njegove karakteristike se ne uklapaju u igru momčadi. Puno pati pazeći na prostor iza leđa jer je vrlo spor u korekciji. Niski blok, kakav je Dalić u reprezentaciji imao mnogo puta, pomalo skriva njegove mane, iako je i on daleko od vunderkinda u zraku. Morata će mu biti izazov."

"Karakteristike madridskog napadača mogu doći do izražaja protiv ovakvog igrača... Iskorištavanje ove pojedinačne slabosti može biti jedan od načina da se ugrozi momčad koja je primila samo četiri gola u osam utakmica kvalifikacijske faze. U većini njih Šutalo je igrao uz podršku Gvardiola, jednog od najboljih braniča na svijetu, ali sada Gvardiol igra lijevog beka i on će imati odgovornost za vođenje obrane", zaključuje As.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.