Španjolci: Modrić je bespomoćan, frustriran i spor

Foto: EPA

NAKON slaba dva nastupa Hrvatske na Europskom prvenstvu, strani mediji, pogotovo španjolski, dosta pišu o Luki Modriću, koji s 38 godina još uvijek kao kapetan predvodi momčad Zlatka Dalića. Modrić je protiv Albanije odigrao cijelu utakmicu, ali je dobio dosta kritika na svoj račun. Španjolski list El Confidencial napisao je kritički članak o bivšoj Zlatnoj lopti i, još uvijek, zvijezdi Reala. Španjolci navode da je Modrić spor, bespomoćan i frustriran.

"Mora se zapitati treba li nastaviti igrati"

"Modrić ne može dozvoliti sebi da igra u lakšem ritmu, to nije fer prema njegovim suigračima. Vidi se da je frustriran i bespomoćan. Zadarski genij mora pokazati da nije izgubio svoje sposobnosti. Umjesto toga, ostavio je sumnje. Njegov je doprinos hrvatskoj momčadi bio skroman, no ni ostatak momčadi nije bio puno bolji.

Došlo je vrijeme da se zapita treba li nastaviti karijeru. Problem je što se od Modrića očekuje da potegne kad je momčadi najteže. On ima iskustvo, kvalitetu i vođa je Hrvatske. Nije to napravio protiv Albanije, koja je momčad razinu ispod Hrvatske, i sad se raspravlja o njegovom padu", piše u članku El Confidenciala.

"Spor i gubi puno lopti"

"U Realu je rezerva, a u Hrvatskoj nezamijenjiv. Velika je razlika. U Hrvatskoj se smatra da je grijeh ako on ulazi s klupe jer je idol, zvijezda i najtalentiraniji igrač. Problem je što se Modrić kreće presporo, gubi puno lopti i puno mu treba dok dođe do pozicije na kojoj treba biti. Utakmica protiv Albanije nije bila izuzetak.

U Realu je ostao jer je otišao Toni Kroos. Naviknuo se na ulogu s klupe, a Ancelotti ga stavlja kako bi preokrenuo utakmice u zadnjih pola sata. Dalić ga cijedi kao da je deset godina mlađi. U finalu Lige prvaka igrao je tek pet minuta. Utakmica s italijom bit će još jedan test za veterana. Ako ne bude dobar, opet će svi pričati o njegovom padu", zaključak je Španjolaca.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.