Španjolci: Ne treba isključiti mogućnost da će Modrić igrati na SP-u 2026.

Foto: EPA

HRVATSKA u subotu igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Protivnik će biti reprezentacija Španjolske, a susret se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu s početkom u 18 sati. Hrvatska dočekuje Euro u sjajnom raspoloženju nakon što su u pripremnim utakmicama prvo na Rujevici slavili protiv Sjeverne Makedonije (3:0), a potom prvi put u povijesti pobijedili Portugal (2:1) i to na gostovanju u Lisabonu.

Iako se španjolski mediji većinom fokusiraju na svoju reprezentaciju, portal El Confidencial je posvetio puno prostora kapetanu hrvatske reprezentacije Luki Modriću (38) i to u tekstu koji se bavi Barceloninim veznjakom Pedrijem (21). Sjajni mladi igrač i dobitnik nagrade Golden Boy 2021. godine ove je sezone propustio 25 utakmica zbog ozljede, a u svakoj od posljednje tri sezone je bio ozlijeđen preko 100 dana.

Luka Modrić - onaj koji nikad nije otišao

Unatoč silnim problemima s ozljedama, španjolski izbornik Luis de la Fuente ga je poveo na Euro, a Španjolci pišu da "pokazuje znakove povratka magije i fizičkog stanja igrača koji je oduševljavao prije svoje muke s ozljedama, no to će morati dokazati u dvoboju protiv Hrvatske i posebno Modrića".

El Confidencial navodi sljedeće: "Pedri je završio sezonu zabivši dva gola Rayo Vallecanu, a u prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Irske zabio je još dva gola. Izgleda svježe, motivirano i gladno. Pedri se vratio, kako kaže izbornik. Onaj koji nikad nije otišao je Luka Modrić. Hrvat je također zabio u prijateljskoj utakmici protiv Portugala, učinivši to s bijele točke u zahtjevnijoj utakmici nego što je Španjolska igrala u Mallorci. Španjolska debitira u subotu na Euru protiv Hrvatske. Najzanimljiviji će biti dvoboj između Pedrija i Modrića."

Modrić dolazi dobro pripremljen

Navode kako izbornik očekuje od Pedrija da bude ključni igrač Španjolske, a potom rade usporedbu s Modrićem: "Hrvatska ima svog Pedrija. On je 17 godina stariji i spreman je za svoje peto Europsko prvenstvo. Luka Modrić također dolazi svjež i motiviran za ovo natjecanje. To čini nakon što je s Real Madridom odigrao 46 utakmica od 55 koje je Ancelottijev tim imao u svim natjecanjima, i bez ikakvih ozljeda.

Za razliku od Pedrija, Modrić dolazi na Europsko prvenstvo dobro pripremljen i bez znakova fizičkog umora. Koristit će mu što je igrao posljednjih pola sata utakmica, ulogu koju mu je dodijelio Ancelotti i koju će iskoristiti njegova reprezentacija. Modrić je nezamjenjiv, neupitan i utjecajan s Hrvatskom.

Vođa tima koji trenira Zlatko Dalić. Desetka Real Madrida i Hrvatske dolazi na Euro s istom glađu kao Pedri i s više ritma nego Barcelonin igrač. Fizički ćemo vidjeti energičnog Modrića. Završio je sezonu dodajući vrijednost kada je ulazio s klupe, u četvrtfinalu protiv Manchester Cityja i polufinalu protiv Bayerna Münchena."

Ne treba isključiti mogućnost da igra na Svjetskom prvenstvu 2026.

Smatraju da će Modrić imati dodatni mentalni poticaj zbog novog ugovora u Realu: "Igrat će ovo Europsko prvenstvo s garancijom da će još jednu sezonu ostati u Real Madridu. Zbog svog iskustva i učinka, i dalje je ključan u planovima Carla Ancelottija i kluba nakon odlaska Tonija Kroosa. Modrićeva uloga u njegovoj reprezentaciji nije se promijenila unatoč tome što je imao manje istaknutu ulogu u ključnim utakmicama Real Madrida.

Ostaje vođa veznog reda u kojem su s njim bivši igrač Reala Mateo Kovačić i Marcelo Brozović, igrač koji je sa svoju 31 godinu otišao u Saudijsku Arabiju kako bi se pridružio timu Cristiana Ronalda. Modrić je veteran, legenda, koji teži osvajanju Europskog prvenstva nakon što je bio viceprvak na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i polufinalist u Kataru.

Održava fizičku formu koja ga čini izuzetno konkurentnim i ne namjerava se uskoro povući. Tijelo ga služi, a glava mu je puna izazova. Ne treba isključiti mogućnost da će sudjelovati na Svjetskom prvenstvu 2026. koje se održava u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.