HRVATSKA REPREZENTACIJA

Španjolski mediji: Pojeli smo Hrvatsku

Foto: EPA-EFE

NAKON dramatične pobjede nad Hrvatskom (5:3) španjolski mediji su oduševljeni prolaskom u četvrtfinale Europskog prvenstva.

Najčitaniji sportski list Marca piše: "Ovo je bio  ruski rulet, a Španjolska se približila raju. Bila je ovo bez ikakve sumnje najbolja utakmica Europskog prvenstva. Golovi, napetost, sreća… Nevjerojatna je bila slika iz posljednje minute kada je Luis Enrique podigao ruke i išao čestitati svakom članu reprezentacije. Sjajno smo igrali većinu utakmice, ali Hrvati su odgodili raniji prolazak u četvrtfinale."

Osim toga, izdvojili su par junaka: "Hrvatska se vratila. Nakon nevjerojatne greške golman je postao sveti Simon kada je Kramariću skinuo zicer. Nakon prvog hrvatskog gola izgledali smo kao zombiji, ali smo onda zavladali terenom i sakrili loptu Brozoviću, Modriću i Kovačiću. Španjolci su genijalci."

Madridski AS također nije štedio s pohvalama: "Blagoslovljeno ludilo, to je bio ovaj susret. Na kraju je poetska pravda da smo pobijedili. Morata je pokazao srednji prst kritičarima i hejterima. Hrvatska se koncentrirala na obranu kojoj je samo Modrić davao pravu igru. Pedri je igrač kojeg Hrvatska nije imala, on je napravio razliku."

Najdirektniji je bio Mundo Deportivo: "Pojeli smo Hrvatsku. Njima ostaje prekrasna uspomena na Rusiju. Igrali smo prekrasno i ostavili Hrvatsku da se brani, samo je Modrić nešto pokušavao, ali to je bilo vrlo malo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.