ŠPANJOLSKA - RUSIJA OD 16 SATI Mogu li domaćini do senzacije?

Grafika: Index

Stadion Lužnjiki mogao bi biti posljednja stanica domaćina na Svjetskom prvenstvu. Rusija i Španjolska igraju treći susret osmine finala s početkom u 16 sati.

Domaćini su završili drugi u skupini A. Vladimir Putin će biti sretan što je odrađen minimalni zadatak i domaćini nisu zapeli odmah na prvoj prepreci. Uvjerljiva pobjeda na startu natjecanja protiv Saudijske Arabije malo je podigla samopouzdanje u ruskim redovima i među navijačima, a potvrda dobre forme došla je i u susretu protiv Egipta. Neopterećeni prolaskom igrali su zadnje kolo protiv Urugvaja i pokazali kako ipak nisu dorasli jačim ekipama od sebe. Jedan od glavnih igrača Rusije bit će Aleksandr Golovin, za kojega se vodi bespoštedna utrka najboljih svjetskih klubova. Sruši li Španjolce, cijena ide preko 30 milijuna eura.

Tweet #ESPRUS

Španjolci nisu bili nimalo uvjerljivi. Smjena izbornika svega dva dana prije prvenstva sigurno nije pomogla u izgradnji dobre atmosfere i dobre igre. Čak i najsigurnije opcije, poput vratara Davida De Gee, ne prezentiraju uobičajenu razinu igre. Vratar Manchester Uniteda imao je nekoliko netipično loših reakcija u grupnoj fazi, uključujući poklonjeni pogodak Cristianu Ronaldu. No sudeći prema izjavama izbornika Hierra, ništa se neće promijeniti: "David je prvi vratar ekipe i tako će ostati i dalje." No da je lanac nešto kraći, to je sigurno.

Prije deset godina na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj igrali su međusobno dvaput. Španjolci su slavili 4:1 u skupini i 3:0 u polufinalu. Obje ekipe i danas imaju aktere tih susreta na terenu. Za Španjolsku i dalje nastupaju Iniesta, Sergio Ramos, Pepe Reina i David Silva. Ruske boje brane Igor Akinfejev, rezervni vratar Vladimir Gabulov, te neuništivi Roman Širokov i Jurij Žirkov. 

Potencijalne postave:

Španjolska  (4-2-3-1) David De Gea; Dani Carvajal, Gerard Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba; Sergio Busquets, Thiago Alcantara; David Silva, Isco, Andres Iniesta; Diego Costa

Rusija (4-2-3-1) Igor Akinfejev; Mario Fernandes, Sergej Ignaševič, Ilja Kutepov, Jurij Žirkov; Jurij Gazinjski, Roman Zobnin; Aleksandr Samedov, Aleksdandr Golovin, Denis Čerišev; Artem Dzjuba

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.