Španjolska slavila na Wembleyu, Englezima poništen gol u 97. minuti

Foto: Getty Images / Guliver Image

ŠPANJOLSKA je velikom pobjedom na Wembleyu nad Engleskom 2:1 započela Ligu nacija. Momčad Luisa Enriquea je gubila, a onda preokrenula za prva tri boda u skupini 4 Lige A, u kojoj će 11. rujna dočekati Hrvatsku u Elcheu. 

Engleska je doživjela prvi poraz na Wembleyu u jednom natjecateljskom dvoboju od povijesnog 21. studenoga 2011., kada ju je srušila Hrvatska s 3:2 u kvalifikacijama i ostavila je bez Europskog prvenstva. 

Početak večeri nije slutio na prekid nevjerojatnog niza, naprotiv. Luke Shaw je u 11. minuti savršeno ubacio prizemnu loptu s lijeve strane na drugu vratnicu, gdje je pravovremeno utrčao Marcus Rashford i matirao klupskog suigrača iz Manchester Uniteda Davida De Geu za veliko vodstvo Gordog Albiona.

Ali četvrta reprezentacija svijeta vodila je samo dvije minute.

Rodrigo je u 13. minuti odlično utrčao s desne strane u šesnaesterac domaćina te inteligentno vratio loptu Saulu Niguezu, koji je iz prve opalio na prvu vratnicu i izjednačio na 1:1. 

I onda u 32. minuti trenutak odluke. Slobodan udarac za Španjolsku s lijeve strane izveo je Thiago Alcantara i idealno ubacio na prvu vratnicu, gdje je usamljeni Rodrigo nakon asistencije kod prvog realizirao drugi gol i donio ekipi Luisa Enriquea veliku pobjedu na startu Lige nacija. 

U nastavku je momčad Garetha Southgatea mogla stići do izjednačenja. U 81. je De Gea sjajno zaustavio Rashforda, a minutu kasnije Harry Kane je poslao loptu malo pored gola. Međutim, utakmica se igrala sve do 99. minute, koliko je produžio nizozemski sudac Danny Makkelie zbog teške ozljede Shawa na početku drugog poluvremena koji je na nosilima i s maskom za kisik morao napustiti teren.

I onda je u 97. eksplodirao Wembley. Danny Welbeck je skočio za loptu s De Geom i tom prilikom podmetnuo leđa pa je vratar Španjolske pao preko njega i ispala mu je lopta, a napadač Arsenala zabio za 2:2. Ali nakon par sekundi sudac je pokazao da je bio prekršaj i s pravom poništio pogodak Engleske za remi i razočarao sve na stadionu.

Španjolska je tako napravila odličnu uvertiru uoči okršaja s Hrvatskom za nekoliko dana.  

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.