Euro 2020

Španjolski izbornik koji je iznenada dobio otkaz: "Ostat ću čovjek do kraja..."

Foto: Guliver Image/Getty Images

ROBERT MORENO u suzama je otišao u svlačionicu nakon pobjede Španjolske protiv Rumunjske (5:0). U prvi trenutak nikome nije bilo jasno zašto je španjolski izbornik uplakan, a onda se doznalo da je dobio otkaz.

"Nakon svega što se dogodilo proteklih dana i nakon dogovora postignutog sa Savezom 19. studenoga, osjećam potrebu svima zahvaliti na potpori koju sam imao svih ovih mjeseci i oprostiti se s navijačima kao izbornik naše reprezentacije", napisao je Moreno u uvodu pisma u kojem se obratio javnosti.

On je poziciju prepustio svom prethodniku Luisu Enriqueu koji je posao bio napustio uoči utakmice s Maltom kako bi bio s obitelji i bolesnim djetetom. Moreno je prvo postao privremeni španjolski izbornik, a onda u srpnju i stalni. U međuvremenu je Enriqueu preminula bolesna kćerkica.

"Uoči utakmice na Malti našao sam se u ekstremnoj situaciji i morao prihvatiti poziciju izbornika. Cilj je bio odlazak na Euro, to smo postigli na uvjerljiv i ugodan način. Sad mi samo ostaje želja koju je nemoguće ispuniti: Da se barem sve skupa nije dogodilo... Španjolska bi ionako izborila Euro. Moja je savjest čista. Bio sam i ostat ću čovjek koji poštuje svoju riječ pa tako i onu o tome da Luisu Enriqueu ni u kojem slučaju neću stajati na putu povratka trenerskome poslu. Neka mu je sa srećom. Svaka njegova radost na klupi reprezentacije bit će radost za sve nas."

Moreno je odlučio da neće ostati u reprezentaciji kao pomoćnik Enriquea, u čijem je stručnom stožeru bio u Romi, Celti, Barceloni i španjolskoj reprezentaciji.

Embed from Getty Images

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.