Španjolski mediji: Španjolska je izgledala kao Hrvatska

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA je na otvaranju Europskog prvenstva protiv Španjolske doživjela težak poraz od 3:0. Izabranicima Zlatka Dalića presudilo je katastrofalno prvo poluvrijeme u kojem su Španjolci postigli tri pogotka i tako osigurali pobjedu. Evo kako su španjolski mediji vidjeli utakmicu.

Marca: Hrvatska može prožvakati ovaj poraz

Marca je svoj tekst o utakmici naslovila s "Ova Španjolska uzbuđuje", a posvetila je i nekoliko odlomaka hrvatskoj reprezentaciji.

"Riječ sramežljivost ne postoji u hrvatskom rječniku. Još od dječačkih dana izrastaju u genijalce, a njihovi sportaši ostavili su niz nezaboravnih likova u povijesti. S jezgrom ove momčadi skoro su osvojili naslov svjetskog prvaka. Na Euru su se pojavili s poznatim licima, na čelu s trozupcem u sredini, Brozovićem, Kovačićem i Modrićem", piše Marca.

"Hrvatska može prožvakati ovaj težak poraz. Argentina je prošlo Svjetsko prvenstvo započela izgubljenom utakmicom, primjera radi", dodaje ovaj španjolski list, a kao simbolični kraj utakmice označio je ovaj trenutak: "Hrvatska je izvela Modrića i Kovačića, što je simboliziralo da je Španjolska već pobijedila."

As: Hrvatska je pobijedila samo na tribinama

"Ovako se otvara Euro", naslov je na Asu, dok o Hrvatskoj kažu: "Hrvatska je pobijedila samo na tribinama, gdje je dominirala šahovnica. Ali na terenu je Španjolska plesala sama."

Mundo Deportivo: Španjolska je izgledala kao Hrvatska

"Španjolska je jak kandidat", tvrdi Mundo Deportivo i nastavlja: "De La Fuente je taktički dobio utakmicu protiv Dalića od samog početka. Španjolski izbornik prilagodio je momčad da zatvori Hrvatsku, postavljajući Fabiana kraj Modrića tijekom cijele utakmice, koju su odlučili veznjaci."

"Da bi se pobijedilo Balkance, treba pobijediti i njihov karakter i intenzitet, koji se množe kad obuku dres svoje zemlje. De La Fuente je u pripremi pozvao na nacionalni ponos, znajući da će na tribinama biti oko 55.000 Hrvata i 11.000 Španjolaca. Njegovi su igrači shvatili poruku. Razlika na travnjaku bila je suprotna. Zbog svoje agresivnosti Španjolska je izgledala kao Hrvatska", dodaje ovaj medij i zaključuje:

"Hrvati su imali svoje šanse, ali nisu ih iskoristili. A protiv ove španjolske momčadi skupo plaćate svoje pogreške."

El Pais istaknuo zanimljivu činjenicu

"Španjolska je nakon briljantnog prvog poluvremena pobijedila Hrvatsku na otvaranju Europskog prvenstva", piše El Pais i ističe zanimljivu činjenicu: Hrvatska je imala veći posjed lopte od Španjolske. Takvo što se nije dogodilo Španjolskoj na posljednjim turnirima.

ABC: Hrvatska nije znala kako svladati De La Fuenteovu mrežu

ABC je nazvao Španjolsku "blistavom i konkretnom", dodavši da je "hrvatska plima koja je preplavila stadion i nečujno otišla". "Hrvati su prije utakmice bili u prednosti na impozantnom Olimpijskom stadionu. No to su samo tribine, a nogomet diktira drugi zakon", ističe ovaj medij.

"Hrvatska je dobro poznat bedem, ima vrhunski vezni red s Brozovićem, Kovačićem i Modrićem, ali s problemima u obrani. Zadnja četvorka nije znala što s loptom i kako svladati tu paukovu mrežu koju je ispleo De La Fuente", dodaje ABC.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.