Spartak iz Subotice priredio senzaciju, Partizan prošao, debakl Sarajeva

Foto: EPA

VELIKU senzaciju priredio je Spartak iz Subotice u 2. kolu kvalifikacija za Europa ligu. Srpski klub je kod Sparte Prag poražen s 2:1, ali je zahvaljujući pobjedi 2:0 iz prve utakmice prošao dalje.  
 
Ciparski Apollon je s 3:1 sredio sarajevski Željezničar nakon što je i u prvom susretu slavio s 2:1. Ciprani su prošli dalje na krilima Papoulisa koji je zabio hat-trick. Asim Zec zabio je za goste.

Sarajevo je doživjelo debakl na svom terenu protiv Atalante koja je slavila s čak 8:0. Uvjerljiv je bio i Bešiktaš koji je sa 6:0 potvrdio prolaz protiv Torshavena s Farskih otoka.  

Veliko iznenađenje priredila je estonska Flora, koja je s 2:0 pobijedila ciparski APOEL, no Ciprani su prošli dalje zbog pobjede 5:0 u prvom susretu.

Partizan je s 1:1 kod Trakaija u Litvi izborio prolaz nakon što je u prvoj utakmici kod kuće slavio s 1:0. U Uzvratu su domaćini neočekivano poveli već u 9. minuti i poništili prednost srpskog kluba. No, u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Miletić je zabio za 1:1, a gosti su i s igračem manje od 53. minute uspjeli obraniti prednost.

Zrinjski je izborio prolaz pobjedom 2:1 na Malti protiv Vallette nakon razočaravajućih 1:1 na svom terenu. Strijelci su bili Hrvoje Barišić i Miloš Filipović.

Hrvatski nogometaš Karlo Bartolec igrao je za Nordsjealland u pobjedi 0:1 kod AIK Stockholma, a Danci su prošli dalje jer su istim rezultatom dobili i prvu utakmicu.

Maribor je s 2:0 pobijedio gruzijsku Chikhuru i prošao nakon 0:0 iz prve utakmice. Za pobjedu su zabili Zahovič i Tavares. Domžale su ispale nakon 0:0 i 1:1 protiv ruske Ufe.

Rumunjska Steaua je s 4:0 potvrdila prolaz protiv Slovenskog Rudara nakon 2:0 iz prvog susreta. Slavni rumunjski klub će u sljedećem kolu igrati protiv Hajduka.

Olimpija Ljubljana lako je prošla s 1:1 u uzvratu protiv sjevernoirskih Crusadersa nakon pobjede 5:1 iz prve utakmice.

U najluđoj utakmici dana Rio Ave i poljska Jagiellonia odigrali su 4:4, a Poljaci su prošli dalje zbog pobjede 1:0 na svom terenu. Od trojice hrvatskih igrača, Ivan Runje igrao je cijelu utakmicu za goste, a kod domaćih je Jambor ušao u igru, a Borevković ostao na klupi.

Dalje su prošli i Alkmaar, Bordeaux, Macabi Tel Aviv, Lech Poznan i njemački RB Leipzig koji je nakon 4:0 u prvoj, u drugoj utakmici odigrao 1:1 kod švedskog Hackena. Sevilla je s 3:1 slavila kod Ujpesta i sa 7:1 prošla dalje. U uzvratu je dva gola zabio Sarabia, a jedan Muriel.

24-godišnji Kenan Kodro, napadač iz BiH, zabio je tri gola u pobjedi Kopenhagena 5:0 protiv Stjarnana, a Danci su sa 7:0 prošli dalje.

Engleski Burnley je s 3:1 pobijedio Aberdeen i prošao dalje s ukupnih 4:2. Golove su zabili Wood, Cork i Barnes. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.