Spektakl na Anfieldu: Legende Liverpoola bolje od Milanovih, Gerrard junak

Foto: AC Milan

SPEKTAKULARNU prijateljsku utakmicu odigrale su legende Liverpoola i Milana na Anfieldu, gdje su domaći slavili s 3:2 nakon nešto više od 80 minuta igre. Dva nogometna velikana odigrala su meč u gradu Beatlesa u znak sjećanja na njihova dva epska finala Lige prvaka 2005. u Istanbulu (Redsi se čudesno vratili nakon 0:3 i slavili poslije penala) te 2007. u Ateni (Milan se osvetio golovima Filippa Inzaghija). 

Zato je danas na Anfieldu bio pravi nogometni praznik, a krcate tribine su tijekom cijele utakmice jednako pljeskale i jednoj i drugoj ekipi na sjajnim akcijama, potezima, golovima. Prije nego što opišemo događaje s utakmice, ovako su izgledale startne postave od kojih zastaje dah svim ljubiteljima nogometa. U momčadi Milana bio je i Dario Šimić koji ima 100 nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

LIVERPOOL LEGENDS (4-3-3): Dudek - Johnson, Carragher, Hyypia, Agger - Kennedy, Gerrard, Kvarme - Luis Garcia, Fowler, Kuyt.

Trener: Kenny Dalglish

MILAN GLORIE (4-3-1-2): Dida - Cafù, Costacurta, Kaladze, Serginho - Pirlo, Gattuso, Ambrosini - Rui Costa, Kaka - Inzaghi 

Trener: Carlo Ancelotti

Meč je odigran dva puta po 40 minuta, a toliko legendi na jednom mjestu vratilo nas je direktno u neku divnu prošlost. Prvi je zaprijetio Milan preko Inzaghija, koji je škaricama pokušao zabiti, ali je poslao loptu daleko od gola. Međutim, u 16. minuti odgovorio je Liverpool - Dirk Kuyt je sjajno ubacio s desne strane pred gol za usamljenog Luisa Garciju, a Španjolac je glavom s nekoliko metara poslao loptu pored desne stative za uzdahe na Anfieldu.

Ipak, devet minuta kasnije Robbie Fowler nije oprostio. Glen Johnson je ubacio u srce šesnaesterca, a Fowler je bio brži od 52-godišnjeg Alessandra Costacurte i spretno zabio u donji desni kut za vodstvo domaćih.

Do kraja poluvremena Rossoneri su pokušali izjednačiti, a najbliži je u 37. minuti bio Kaka, čiji je udarac s 13-14 metara uz desnu stativu obranio Jerzy Dudek i sačuvao prednost svoje momčadi do odmora. 

U drugom dijelu Dalglish i Ian Rush te Ancelotti izvršili su neke izmjene pa je Didu na golu gostiju zamijenio Christian Abbiati, a kapitulirao je u 51. minuti. Nakon odličnog proigravanja i oči u oči s njim našao se Djibril Cisse te mu je poslao loptu kroz noge u mrežu za 2:0. 

Djelovalo je da je Liverpool spremniji i posve mlađi te da će lako zadržati prednost, ali se onda probudio stari majstor Andrea Pirlo. Kaka je srušen na rubu šesnaesterca, a Pirlo je u 61. minuti iz slobodnog udarca maestralno pogodio za 2:1. Golman Sander Westerveld nije se ni pomaknuo, već je samo pogled, poput svih na tribinama, uspio ispratiti sjajan pogodak talijanskog majstora.

Svega minutu kasnije moglo je biti 2:2. Westerveld je istrčao i nespretno dodao do Marca Borriella, a napadač i miljenik manekenki ga je pokušao lobati, ali se nizozemski čuvar mreže iskupio i zaustavio njegov pokušaj.

Na drugoj strani je u 68. minuti kapetan Steven Gerrard mogao povisiti vodstvo udarcem s lijeve strane, ali ga je spriječio Abbiati koji je njegov udarac obranio nogama i motivirao svoje igrače da krenu naprijed po izjednačenje, koje je i stiglo u 77. minuti utakmice. Giuseppe Pancaro primio je loptu s lijeve strane, namjestio se i s ruba šesnaesterca plasiranim udarcem prekrasno pogodio pod prečku za 2:2 i veliki pljesak engleskih navijača, ali i talijanskih čije su se pjesme mogle čuti tijekom meča, a pjevalo se klubu, Inzaghiju, Kaki, ali i kontra gradskog rivala Intera...

I kada se činilo da će spektakl završiti remijem, samo dvije minute kasnije Gerrard je donio pobjedu Redsima. Strpljivo i znalački Steve G se oslobodio čuvara i s ruba šesnaesterca precizno, kao u najboljim danima, pogodio suprotni lijevi kut, a lopta od stative završila u mreži za konačnih 3:2. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.