Spektakularan posao Partizana. Stiže najplaćeniji košarkaš Europe i zvijezda Barce

Foto: EPA

NIKOLA MIROTIĆ (32) postat će novi košarkaš Partizana, javljaju srpski mediji. Zvijezda Barcelone raskinut će ugovor s katalonskim klubom, koji zbog financijskih poteškoća smanjuje budžet, i potpisati za Partizan. Mirotić je imao brojne ponude, uključujući i onu Crvene zvezde, ali je navodno presudio poziv Željka Obradovića.

Bio je najplaćeniji košarkaš Europe

Mirotić je u Barceloni još od 2019. godine bio najplaćeniji košarkaš Europe. Točan iznos koji je zarađivao nije poznat, ali se radilo o brojci od oko 4.5 milijuna eura, a prema nekim izvorima je u netom završenoj sezoni zarađivao i gotovo pet milijuna. 

Mirotić je rođen i odrastao u Podgorici, ali je već s 14 godina otišao u Real Madrid te je nastupao za španjolsku reprezentaciju. Iz Reala je otišao u NBA, gdje je odigrao pet vrlo dobrih sezona u dresovima Chicago Bullsa, New Orleans Pelicansa i Milwaukee Bucksa.

Treći je to dolazak u Partizan ovog ljeta, nakon što su ranije stigli Ognjen Jaramaz i Poljak Mateusz Ponitka. Beogradski klub u nadolazećoj sezoni pokušat će obraniti naslov prvaka ABA lige te će pokušati otići korak dalje u Euroligi, nakon što je prošle sezone bio nadomak Final Foura, ali je u dramatičnoj četvrtfinalnoj seriji izgubio od Reala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.