Spektakularni FFC 22: Van Roosmalen debitirao pobjedom, Petje brutalno nokautiran

Foto: Fightsite

SPEKTAKULARNI FFC 22 u Ateni bio je možda i najbolji do sada. Zvijezda večeri Robin Van Roosmalen debitirao je u FFC-u fantastičnom pobjedom nokautom u drugoj rundi protiv Athinodorosa Michailidisa, ali to je bio samo šlag na kraju veličanstvene večeri uzbudljivih borbi.

Van Roosmalen je oduševio već u prvom MMA nastupu. Od početka smo gledali žestok dvoboj, Michailidis je srušio Nizozemca nakon pola minute, pogodio ga laktovima nekoliko puta, no Roosmalen je uspio blokirati dio udaraca i stati na noge pritisnut u kutu. Ubrzo ga je Athinodoros opet srušio i zadao par laktova i udaraca u tijelo. Roosmalen je opet ustao, pokušao low-kickom, a onda se Grk poskliznuo i pao, ali izbjegao protivnikov nalet. Posljednjih 15-ak sekundi Roosmalen je imao Michailidisa u kutu i izudarao ga serijom fantastičnih udaraca u glavu i tijelo prije nego što ga je spasilo zvono. Na početku druge runde Michailidis je krenuo koljenom, ali naletio je na Roosmalenovu kontru, Nizozemac ga je pogodio u lice i laktom poslao na spavanje.

Kalergis uskočio na dan borbe, želio se boriti i nakon nokauta

Moldavski borac Pavel Doroftei uspio je poraziti čak 9 kilograma težeg grčkog hrvačkog prvaka Alexa Kalergisa, koji je uskočio kao zamjena manje od 24 sata prije nastupa.

Kalergis je dobro izgledao u ringu, no nakon pola minute Doroftei ga je pogodio dvaput u bradu i poslao ga nokdaun, a iskusni britanski sudac Grant Waterman prekinuo je borbu u trenutku dok se Kalergis pokušavao vratiti. Grk je negodovao, ali nakon konzultacija sudaca Moldavac je ipak proglašen pobjednikom.

“Gruzijski bombarder” završio Hrvata u 44 sekundi

Hrvatski borac David Vasić izgubio je od “Gruzijskog bombardera” Zaurija Maisuradzea, kojeg je u prosincu u Zagrebu porazio Igor Pokrajac. U samo 44 sekunde Maisuradze je Vasiću uspješno izveo armbar, a hrvatski borac osim poraza je završio i s ozljedom.

Impresivan preokret Papadimitrioua

I u drugoj borbi slavio je Grk, također u prvoj rundi. U sjajnom okršaju u parteru Alexandros Papadimitriou porazio je Vladislava Genova impresivnim preokretom nakon što je već u prvim sekundama srušen i bio blizu poraza. Bugar je pokušao polugu, Papadimitriou uzvratio pokušajem `trokuta`, a Genov prešao u “mount” poziciju i pokušao mu uhvatiti ruku za armbar. Bio je blizu, ali Grk se izvukao i izmigoljio, a onda “ground and poudom” uzdrmao protivnika. Samo par sekundi kasnije ponovo je srušio Genova i na tlu ga dokrajčio s pet udaraca u glavu.

Paleologos slavio u prvoj rundi

Nakon uzbudljivog kickboksing dijela večeri, atraktivno je počeo u MMA dio večeri. U prvoj borbi MMA dijela večeri domaći borac John Paleologos odnio je pobjedu protiv sunarodnjaka Alexandrosa Dimarasa prekidom u prvoj rundi. Na početku je Dimaras krenuo bolje, ali nakon ulaska u klinč sudac je zaustavio borbu zbog niskog udarca. Ubrzo nakon nastavka Paleiologos se osvetio za niski udarac i srušio protivnika, a sudac prekinuo borbu.

Zhuravlev nokautirao Douwesa i osvojio pojas

Pavel Zhuravlev je novi FFC-ov kickboks prvak poluteške kategorije. Ukrajinac je u trećoj rundi nokautirao Nizozemca Briana Douwesa nakon još jedne odlične borbe.

U prve dvije runde Nizozemac i Ukrajinac bili su podjednaki, Zhuravlev je možda bio u blagoj prednosti kod sudaca, a u trećoj rundi ukrajinski majstor je razbio protivnika i dočekao ga direktom u lice, nakon čega je Douwes pao i udario glavom. Želio je nastaviti, ali više nije mogao ni držati ravnotežu i sudac je prekinuo borbu.

Petje brutalno nokautiran, Kakoubavas novi prvak

Dosadašnji FFC-ov prvak Samo Petje izgubio je titulu do 70 kilograma i to na brutalan način. Grčki borac Meletis Kakoubavas nokautirao ga je na početku druge runde silovitim udarcem u glavu koji je Slovenca bacio u nesvijest.

Trebalo je Petjeu i nekoliko minuta da uspije ustati, a onda je nagrađen ovacijama i velikim pljeskom.

Cozmanca ujutro prihvatio borbu, navečer porazio Čikotića

Još jedna sjajna borba, ali s nevjerojatnim završetkom. Sebastian Cozmanca, rumunjski borac koji je jutros uskočio na event zbog odustajanja njegovog sunarodnjaka Mariusa Munteanua, porazio je hrvatskog borca Tomislava Čikotića jednoglasnom odlukom sudaca.

Borba je počela mirno, odmjeravanjem oba borca, Čikotić je testirao udarce i koljenom pogodio protivnika u glavu, zaredao je par jakih udaraca u tijelo, a Rumunj je izgledao nemoćno. No, na početku treće runde Čikotić je nasrnuo na njega, zadao mu još par udaraca u tijelo, a Sebastian ga je uspio još jednom pogoditi i nanizati par brzih izmjena, ali bez dovoljno snage da bi srušio krupnijeg protivnika. U nastavku ga je ipak pogodio s desne strane i pustio mu krv iz nosa. Hrvat je shvatio da Cozmana nije bezopasan, krenuo je koljenima ali Rumunj se obranio i u trećoj rundi aperkatom mu još jednom pogodio lice. Pola minute do kraja već umorni Čikotić je krenuo na sve ili ništa, a naletio na još par udaraca koji su definitivno potvrdili pobjedu Cozmanua.

Adamović i  Marku zapalili publiku

Fantastično otvaranje eventa! Eksplozivan srpsko-albanski okršaj Marka Adamovića i Floriana Markua podigao je publiku na noge, a Albanac je na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca.
 

Florian Marku je u prvoj rundi bio bolji, otvorio je s par dobrih udaraca u glavu, dvaput pokušao letećim koljenom, udarao je high-kickove, kružne, kao i njegov protivnik koji je iskušao sve moguće tehnike. Adamović je u drugoj rundi krenuo bolje, poljuljao je Albanca kombinacijom, no Marku se brzo vratio i nastavio dominirati. U trećoj rundi Adamović je imao Markua u kutu, ali ga nije uspio pogoditi. Akcija je trajala od prve do zadnje sekunde i albanski borac zasluženo je pobjedio.

Plazibatu ovacije grčke publike

Antonio Plazibat, 21-godišnji hrvatski borac, odradio je žestoku borbu sa Sergejom Maslobojevim koji je dominantnom predstavom došao do pobjede. Plazibat je, unatoč porazu, impresionirao grčke navijače koji su mu zapljeskali na hrabrosti jer je nastavio borbu i dok je njegov trener tražio prekid. Pretrpio je gadne batine u prve dvije runde, Maslobojev ga je nekoliko puta pogodio koljenom, razbio nos, a Plazibat se borio krvavog lica sve do prekida u trećoj rundi.

Chiotis nokautirao Jasmina Bajrovića

Jasmin Bajrović i Dimitris Chiotis otvorili su večer odličnom borbom, a prvi nokaut večeri, nažalost, doživio je hrvatski borac. Nakon napete prve runde u kojoj je Bajrović dobro stajao i pogodio nekoliko direkta i krošea, Chiotis je odmah na početku druge runde impresivnom izmjenom lijevog i desnog krošea s tri udarca nokautirao Bajrovića.

 

FFC 22 – Athens

MMA:

Robin Van Roosmalen (NED) def. Athinodoros Michailidis (ENG/GRE) – KO, 2. runda
Pavel Doroftei (MOL) def. Alex Kalergis (GRE) – TKO, 1. runda
Zauri Maisuradze (GE) vs. David Vasić (CRO) – Armbar, 1. runda (0:44 sekunde)
Alexandros Papadimitriou (GRE) def. Vladislav Genov (BUL) – KO, 1. runda
John Paleiologos (GRE) def. Alexandros Dimaras (GRE) – TKO, 1. runda

KB:

Pavel Zhuravlev (UKR) def. Brian Douwes (NED)- KO, 3. runda
Meletis Kakoubavas (GRE) def. Samo Petje (SLO) – KO, 2. runda
Sebastian Cozmanca (ROM) def. Tomislav Čikotić (CRO) – jednoglasna odluka
Marko Adamović (SER) vs. Florian Marku (ALB) –  jednoglasna odluka sudaca
Sergej Maslobojev (LIT) def. Antonio Plazibat (CRO) – TKO, 3. runda
Dimitris Chiotis (GRE) def. Jasmin Bajrović (CRO

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.