Na igranju FIFA-e zaradio 1,3 milijuna kuna

Screenshot: FIFA 17
 
ENGLEZ Spencer "Gorilla" Ealing osvojio je 200.000 dolara (1,3 milijuna kuna) i naslov svjetskog prvaka u najpopularnijoj nogometnoj simulaciji FIFA 17. Nakon tri dana natjecanja u finalu je svladao Nijemca Kaia "Deta" Wollina i tako nakon 12 godina vratio pokal u Englesku.

>>KAKVI MAJSTORI Pogledajte kakve golčine padaju na Svjetskom prvenstvu u FIFA-i!
 
Najbolji FIFA igrači na svijetu okupili su se u Londonu na završnici natjecanja FIFA Interactive World Cup. Kroz tri dana natjecanja, gledatelji diljem svijeta mogli su gledati odlične mečeve. Igrači su bili podijeljeni u dvije divizije, jedna za Xbox i druga za PlayStation. Finale se igralo na obje konzole, a pobjedu je odnio Spencer "Gorilla" Ealing koji nastupa za Unilad esports.
 
 
EA Sports je ozbiljno počeo razvijati FIFA esport, a potencijal su uvidjeli i brojni nogometni klubovi. Koliko je FIFA esport narastao, govori i činjenica da je nagradni fond deset puta veći nego prošle godine.
 
Gorilla je iza sebe ostavio čak tri njemačka igrača. Timo "TimoX" Siep i Florian "CodyDerFinisher" Muller podijelili su treće i četvrto mjesto te je svakome pripalo 5 tisuća dolara. Drugoplasirani Kai "Deto" Wollin, kući je ponio 40 tisuća dolara.

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.