Splićanin Jelenić skoro predao, a onda stigao do pobjede karijere: Usrao sam se!



PETAR JELENIĆ je stigao do pobjede karijere, a ujedno i do prve ATP pobjede u životu, svladavši u prvom kolu zagrebačkog Indoorsa Srbina Iliju Bozoljca sa 7:6 i 7:5.

> Bijeli sport više nije što je nekad bio: "Srbine, Srbine" u Domu sportova

Dvadesetdvogodišnji je Splićanin u glavni dio turnira stigao preko pozivnice organizatora, a Bozoljac je plasman u prvom kolu izborio preko kvalifikacija. U nastavku ga turnira očekuje pobjednik dvoboja između Janka Tipsarevića i Michaela Berrera, koji se također igra u utorak na terenima Doma sportova.

Pobjeda je tim veća ako se zna da je Jelenić sredinom drugog seta pri rezultatu 3:3 gotovo predao meč zbog grčeva. 544. tenisač svijeta je tek nakon pomoći fiziotarapeuta odlučio nastaviti, da bi na koncu stigao do velike pobjede. Prije Indoorsa Splićanin je uglavnom nastupao na Futuresima, a Challengerima je odigrao tek tri susreta s jednom jedinom pobjedom.

U susret je ušao nervozno, kao uostalom i Bozoljac, no oba su tenisača uspjela zadržati svoj početni udarac sve do odlučujuće, 13. igre. U tie breaku Srbin je imao dvije set-lopte pri 6:4, no Jelenić se uspio skoncentrirati i stići do prve dionice sa 9:7.

I u drugom smo setu gledali čvrsto držanje početnih servisa sve do 3:3. Zbog već spomenutih problema s grčevima, naš je tenisač tada izgubio servis, no kada su svi očekivali predaju, Jelenić se vraća i s dva breaka dolazi do pobjede karijere.

"Samo što dalje od Splita"

Nakon meča Splićanin je bio izvan sebe. Sasvim razumljivo nakon ovakve pobjede.

"Trenirao sam zaista naporno zadnjih pola godine nakon što sam imao veliku pauzu. Vidio sam da se nešto promijenilo nabolje i da sam napredovao fizički iako sam danas, recimo, dobio grčeve. Ni sam ne znam kako. Zadnja dva mjeseca radim po 8 sati dnevno i to se moralo isplatiti", rekao je Jelenić i dodao:

"Možda nisam bio niti svjestan koliko sam krut, trebalo mi je par gemova da uđem u meč. Zbog toga svega sam dobio i grčeve. Kod 5:3 sam htio predati jer nisam mogao hodati, onda sam odlučio ići na sve ili ništa. Lupao sam i pogodio."

Bilo je i obraćanja Bogu...

"Na prvu meč-loptu sam molio Boga, pomislio sam, imao sam toliko problema s ozljedama, bilo bi lijepo da napravi duplu. I dogodilo se", objašnjava mladi hrvatski tenisač i zaključuje:

"Najbitnija promjena u mojoj karijeri je to što sam upoznao sadašnjeg kondicijskog trenera. U tom sam segmentu puno napredovao. Do kraja godine ću pokušati igrati samo na Challengerima, na Futuresima nema napretka. A i pokušat ću nešto napraviti sa svojim novim trenerom u kampu u Njemačkoj. Samo što dalje od Splita."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.