KOŠARKA

Za naslov košarkaškog prvaka igrat će Split i Zadar

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

KOŠARKAŠI Zadra plasirali su se u finale doigravanja za prvaka Hrvatske pobijedivši Goricu s 85:68 u odlučujućoj utakmici polufinala odigranoj u nedjelju u SD Krešimir Ćosić u Zadru.

Zadar će se za naslov prvaka boriti protiv Splita koji je u dvije polufinalne utakmice bio bolji od Cibone. Finalna serija se igra na tri pobjede, a prva će utakmica biti odigrana u srijedu u Zadru.

Nakon minimalnog početnog vodstva Gorice i rezultatske ravnoteže koja je trajala do 18. minute (33:29), Zadar je u posljednje dvije minute druge i 90 sekundi treće četvrtine napravio seriju 17:1, došao do 20 koševa prednosti (50:30) i prelomio utakmicu.

Dominik Mavra je s 19 koševa i devet asistencija bio najbolji igrač Zadra. Justin Carter je ubacio 14 poena, Kodi Justice i Domagoj Vuković po 12, a Chinanu Onuaku 11. Strijelce Gorice predvodio je Karlo Uljarević s 14 koševa. Borna Kapusta je ubacio 13, a Lovro Mazalin 12 poena.

Zadar se u finale doigravanja vratio nakon osam godina, a Splićani su se posljednji put za prvaka Hrvatske borili 2008. kada im je u finalu također Zadar bio suparnik i slavio s 3:2. Zadrani su tada osvojili svoj drugi, ujedno i posljednji naslov prvaka Hrvatske, a Splićani su ostali na onom jednom naslovu osvojenom 2003. kad su u finalu svladali Cibonu predvođeni Dinom Rađom, Jurijem Zdovcom i Josipom Sesarom. U momčadi je tada bio i 18-godišnji Roko Ukić koji će pokušati sa Splitom osvojiti svoj drugi naslov prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.