Split srušio Cedevitu i izborio majstoricu u Zagrebu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

KOŠARKAŠI Splita slavili su protiv Cedevite na Gripama 75:66 i tako izborili treću, odlučujuću utakmicu koja će se odigrati u Zagrebu nakon koje ćemo saznati sudionika finala A1 lige.

Nakon prve četvrtine Splićani su vodili minimalno 22:21, a na poluvrijeme su domaćini otišli s prednošću 38:31. Zagrepčani su u prvih 20 minuta izgubili čak 13 lopti, pet više od protivnika.

U drugom dijelu Splićani su nastavili sjajnu igru i Cedevita je u posljednju četvrtinu ušla sa zaostatkom 47:55. U završnici su košarkaši Cedevite pokušali preokrenuti rezultat, no na kraju se u Zagreb vraćaju s porazom.

Split je do pobjede predvodio Marčinković s 18 poena, četiri skoka i tri asistencije, dobar je bio i Kedžo sa 17 poena, pet skokova i četiri asistencije, kod Cedevite najbolji su bili Ramljak i Cherry s 12 poena.

 
Susret u Domu sportova na rasporedu je 19. svibnja, a ako Splićani budu na razini kao u večerašnjoj utakmici, neće ostati bez šanse protiv dugogodišnjeg hrvatskog prvaka Cedevite.


Jure Zdovc, trener Cedevite: "Čestitam kolegi na zasluženoj pobjedi. Split igra dobro već duže vrijeme. Ja to upozoravam moje momke, ali neuspješno. Splićani igraju dobro, kolektivno, traže slobodnog igrača i bore se i u obrani i u napadu. Nije slučajno da u zadnjih osam utakmica prije ove u napadu prosječno imaju 94 poena. Borim se sa igračima da ih uvjerim da, ako ne daju dodatnu energiju, možemo izgubiti utakmicu. Mogli smo izgubiti već prvu u Zagrebu. Ne razumijem to podcjenjivanje, posebno u prvoj utakmici. Danas su neki igrači htjeli, ali definitivno je za nivo koji se od njih očekuje to bilo premalo. Bilo je previše grešaka, a 22 izgubljene lopte su neprihvatljive. Bilo je puno egoizma i slabih odluka. Malo smo, nije to nikakav izgovor, izgubili neki ritam zbog ozljeda, ali ja sam očekivao da će neki igrači ipak dati više i iskoristiti priliku, ali to nije bilo tako."
 
Ivica Skelin, trener Splita: "Čestitke mojim momcima. Mislim da smo se večeras baš dobro potrošili, da smo se zbilja borili i da smo odigrali jednu pravu utakmicu. Veliko nam je zadovoljstvo što igramo protiv najbolje ekipe u državi i što im dostojno već drugu utakmicu zaredom pružamo otpor jer nije bilo lako preživjeti onu utakmicu koja je prije mjesec i pol dana protiv Cedevite bila ovdje. U svakom slučaju, mislim da nam je večeras pomogla i činjenica što njihova dva ključna igrača iz petorke nisu bila tu. Čestitke mojim momcima. I u tom segmentu smo bolji nego prošle sezone. Prošle sezone smo lagano izgubili i ako se dobro sjećam, bilo je 50 razlike u tri dana. Što se tiče utakmice u subotu, idemo rasterećeni da pokažemo da znamo igrati, da igramo dobru košarku pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti."
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.