Splitski mulci, ugledajte se na kapetana: "Igrat ću što god Balakov zatraži"

KAPETAN Hajduka Srđan Andrić predvodit će Bijele u srijedu u Kranjčevićevoj, gdje će protiv Zagreba braniti 1:0 iz prve četvrtfinalne utakmice Kupa.

Prednost je Hajduku u poljudskoj kaljuži donio Ante Vukušić, a Andrić smatra da bi taj pogodak trebao biti dovoljan Splićanima za očekivani prolaz u polufinale Kupa:

"Previše zaostajemo za Dinamom u prvenstvu, Kup je naš prioritet"

"Obzirom na bodovni zaostatak za Dinamom, ali i konstelaciju snaga, teško je vjerovati da bi ih mogli prestići u prvenstvu. Stoga je Kup naš prioritet u ovom trenutku, a taj jedan gol prednosti znači jako puno, pogotovo kad se zna u kakvim se uvjetima igrala prva utakmica."

"Pauza je blizu, ali prije toga moramo eliminirati Zagreb i tući Zadar u zadnjem kolu polusezone", naglašava Andrić.

O njegovoj ulozi u momčadi nepotrebno je lamentirati - Andrić je pravi vođa na terenu, a često ga kao svoju produženu ruku ističe Krasimir Balakov. Za razliku od prijašnjih sezona zaobišle su ga ozljede: "Zbog toga sam valjda odigrao neobično puno utakmica", priznat će popularni Piđo, mentor brojnim golobradim mladićima u Hajdukovoj prvoj momčadi:

"Njima je sigurno lakše igrati kad uz sebe imaju igrače s puno utakmica u nogama. Bilo je i meni dok sam počinjao i igrao sa Slavenom Bilićem, Štimcem, Mišom", kazao je Andrić u intervjuu za službenu stranicu Hajduka.

"Pozitivna strana problema s ozljedama? Priključeni juniori koji su i više nego zadovoljili"

U polusezoni koja uskoro završava Andrića je Balakov često koristio na poziciji stopera: "Igrat ću što god trener zatraži", jasan je kapetan, od kojeg bi puno toga mogli naučiti i bahati balavci koji razbijaju vrata klupskog restorana ili trenera šalju u Bugarsku.

"Silom prilika morao sam na stopera, jer su Milićević i Inoha često bili ozlijeđeni, a pa se onda dogodio i crveni karton Maloče kod Lokomotive. Nadam se da toga neće biti na proljeće, kad bismo trebali biti jači."

"Jedina dobra stvar u cijeloj priči su ovi juniori (Milić, Radošević, M. Barišić) koji su priključeni. Oni su i više nego zadovoljili", zaključio je Andrić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.