Sport: Modrić postaje nepodnošljiv za Ancelottija

Foto: Profimedia

LUKI MODRIĆU (38) na kraju sezone istječe ugovor s Realom. O odlasku iz madridskog kluba pisalo se i u ljeto 2023. godine, kada je imao bogate ponude saudijskih klubova. Međutim, ostao je u momčadi trenera Carla Ancelottija, koji ga ove sezone ne vidi kao prvotimca.

Njegovo mjesto zauzeli su mladi igrači poput Judea Bellinghama, Fedea Valverdea, Aureliena Tchouamenija ili Eduarda Camavinge, a tu su i iskusniji Toni Kroos i Dani Ceballos. Ugledni The Athletic pisao je kako još nije sigurno hoće li Real Modriću ponuditi novi ugovor i razmišlja li kapetan hrvatske reprezentacije o ostanku ili odlasku.

Sport: Modrić postaje nepodnošljiv za Ancelottija

S druge strane, novinar španjolskog Sporta Alejandro Alcazar objavio je tekst pod naslovom "Modrić postaje nepodnošljiv za Ancelottija". U njemu stoji: "Luka Modrić ne prihvaća ulogu rezerve. Kako sezona odmiče, počinje shvaćati da više nema ulogu kakvu je imao prijašnjih godina i da Ancelotti više voli energiju mladih igrača. 

Modrić se bori s ovom situacijom, ali to ne čini gledajući se u ogledalo, u kojem je vidljiv 38-godišnji igrač koji više nije toliko spreman bez obzira koliko talenta imao. Ancelotti pokušava izbjeći sukob. Daje Modriću poseban tretman poštujući hijerarhiju", piše Alcazar.

Podsjetio je na Ancelottijevu izjavu, prema kojoj Modrića protiv Las Palmasa nije poslao ni na zagrijavanje jer nije bio siguran hoće li ga uvesti. Time mu je želio poručiti da ga cijeni i razmišlja o njegovom legendarnom statusu u klubu.

Sport: Ancelotti računa na Modrića, ali mu nikad nije obećao da će biti starter kada produlji ugovor

"Ancelottiju je neugodno jer zna da iza njega stoji igrač koji mrmlja što igra manje nego što misli da zaslužuje. Modrić odaje negativne vibracije zbog svojih zahtjeva. Ancelotti računa na njega, ali mu nikad nije obećao da će biti starter kada produlji ugovor. Ancelotti ga nije prevario. Ako mu je i smanjio minutažu, to je zato što drugi više pridonose", nastavlja Sport.

Modrić je ove sezone upisao 26 nastupa, odnosno 1354 minute provedene na terenu. Gledajući vezne igrače, više od njega igrali su Toni Kroos (1974 minute), Federico Valverde (2568), Jude Bellingham (2504), Eduardo Camavinga (1496) i Aurelien Tchouameni (1562). Manje igraju Dani Ceballos (502), Brahim Diaz (1069) i Arda Güler (76).