Sport: S Modrićem u igri Real je druga momčad

Foto: Profimedia

REAL MADRID izgubio je na gostovanju kod Mallorce 1:0 u utakmici 20. kola španjolskog prvenstva te sad s odigranim susretom više ima pet bodova manje od vodeće Barcelone. Realov trener Carlo Ancelotti, što zbog neočekivanih situacija, poput ozljede Thibauta Courtoisa na zagrijavanju, što zbog vlastite vizije idealnih 11 za ovaj ogled, na teren nije poslao momčad koju su mnogi Realovi navijači očekivali.

Ancelotti je morao složiti momčad bez ozlijeđenih Karima Benzeme i Edera Militaoa, potom i bez Courtoisa, a odlučio je da u njoj od starta ne budu ni Toni Kroos ni Luka Modrić. Bez svojih nositelja igre Real je odigrao očajnu utakmicu bez ijednog udarca u okvir suparnikovog gola u prvom dijelu i sa samo jednim do kraja utakmice.

Španjolski mediji igru Reala opisuju kao očajnu, a takvi su uglavnom i komentari na pojedinačne izvedbe igrača. Za Modrića, koji je u igru ušao u 64. minuti, navodi se uglavnom da je podigao kvalitetu Realove igre, ali i objašnjava da to baš i nije bilo teško s obzirom na to kako je Real dotad igrao.

Bez Kroosa i Modrića nije bilo igre

Marca tako navodi da Real dugo "nije imao igru jer su mu nedostajali Kroos i Modrić koji su bili na klupi" te navodi da su Ceballos i Valverde podbacili. "Protok lopte bio je bolji nakon ulaska Nijemca i Hrvata u igru, ali problem s preciznošću ostavio ga je bez gola", dodaje se.

"S njim u vezi je Madrid druga momčad. Hrvat, koji u posljednje vrijeme ne igra konstantno, samo svojim ulaskom na teren je promijenio tijek igre. Sav nogomet u posljednjih pola sata kretao je od njegovih kopački", navodi Sport, dok As ublažava tu tvrdnju napisanim:

"Njegovim ulaskom u igru momčad je napredovala, ali istina je da je teško da je mogla biti gora. Real je dobio na okomitosti i bio je bolji. Nije to bilo onako kako je moglo biti, ali ubačeno je u brzinu više."