Sportski direktor Sportinga dao ostavku nakon tučnjave s Liedsonom

RICARDO SA PINTO, bivši portugalski nogometni reprezentativac, dao je ostavku na dužnosti sportskog direktora Sportinga, na koju je stupio prije samo dva mjeseca.

U osmini finala Portugalskog nogometnog kupa favorizirani je lisabonski Sporting jedva pobijedio nižerazrednu Mafru s 4-3, pred svojom publikom. Osim mučenja na terenu, utakmica je imala loše konotacije za Sporting i u vidu fizičkog obračuna Liedsona, portugalskog reprezentativca i najboljeg strijelca Sportinga sa sportskim direktorom kluba Sa Pintom.

Liedson i sportski direktor su krenuli s razračunavanjem još na klupi za pričuve tijekom utakmice. Po završetku utakmice igrači i osoblje su preselili u svlačionicu, a tada je buknuo još veći sukob igrača i direktora. Kasnije se doznalo da je Liedson kritizirao vratara svoje momčadi Ruija Patricija što je ražestilo Sa Pinta, te iniciralo sukob.

Sa Pinto je nakon incidenta ponudio ostavku, javlja nekoliko portugalskih medija, koju su dužnosnici Sportinga i prihvatili.

Sa Pinto je bio Sportingov igrač od 1994. do 1997. godine, te opet od 2000. do 2006. godine. U lisabonski klub se opet vratio početkom studenog prošle godine, ali ovoga puta u svojstvu sportskog direktora. Na toj je dužnosti zamijenio bivšeg suigrača Pedra Barbosu, ali se nije dugo zadržao u sedlu.

Sa Pinto je tijekom karijere igrao na poziciji napadača, a u portugalskoj reprezentaciji odradio je 55 utakmica uz 15 postignutih pogodaka. Uz njegovo ime vezan je incident iz ožujka 1997. godine, kada je fizički napao tadašnjeg izbornika Artura Jorgea, udarivši ga u lice. Dobio je godinu dana zabrane igranja u svim natjecanjima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.