Srbi Amerikance dočekuju na "hrvatski" način

SRBI će po hrvatskom receptu Amerikance dočekati na zemljanoj podlozi u prvom kolu Svjetske skupine Davis cupa koji je na rasporedu u ožujku 2010.

"Razgovarajući s igračima pao je dogovor da je zemljana podloga najbolji mogući odabir i da najmanje odgovara našim protivnicima. Hrvatska je ovo ljeto postavila zemlju u Poreču i uzela pobjedu protiv Amerike. Tu vidim našu priliku", izjavio je predsjednik Srpskog teniskog saveza Slobodan Živojinović.

Osim zemljane podloge, asa u rukavu drže i zbog povratka Novaka Đokovića u reprezentativne redove. Naon što je pauzirao u pobjedi protiv Uzbekistana, Novak će se odazvati za susret protiv Amerikanaca. Posljednji put je za Srbiju zaigrao u porazu protiv Španjolske koji se dogodio ožujku.

"Razgovarao sam s Novakom i ostalim igračima nakon što smo vidjeli ždrijeb. Svi igrači su pristali participirati za susret protiv Amerikanaca", dodao je Živojinović.

To praktički znači da bi uz Đokovića, Srbi Amerikancima suprotstavili Viktora Troickog, Janka Tipsarevića i specijalista za parove Nenada Zimonjića.

Amerikanci se, s druge strane, nadaju da bi im se u sastav mogao vratiti Andy Roddick koji je nakon poraza u finalu Wimbledona pauzirao protiv Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.