Srbi najbolji igrači torinskog derbija. Vlahović zabio za pobjedu Juventusa

Foto: EPA-EFE

PRVI ovosezonski torinski derbi završio je pobjedom Juventusa 1:0 u gostima kod gradskog rivala Torina na njegovom Olimpico Grande Torino stadionu. Pogodak vrijedan tri boda i skoka na sedmo mjesto Serie A nakon deset odigranih utakmica postigao je Dušan Vlahović.

Dvadesetdvogodišnji Beograđanin tako je došao do sedmog ovosezonskog gola, a utakmicu su generalno obilježili srpski nogometaši. Sve do gola Vlahovića u 74. minuti, na vratima Torina briljirao je Vanja Milinković-Savić, koji je utakmicu završio sa sedam obrana.

Netom prije pogotka, još jedan Juventusov Srbin Filip Kostić s lijevog je krila ubacio za Vlahovića, čiji je udarac glavom sjajnom paradom zaustavio Milinković-Savić. Juan Cuadrado potom je izveo korner, Danilo glavom spustio loptu, a Vlahović napokon matirao svog sunarodnjaka.

KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VLAHOVIĆEV GOL

Ekipi Massimiliana Allegrija koja je ove sezone u velikoj krizi ovo je prva pobjeda nakon dva uzastopna poraza od Milana i Maccabi Haife. Torino Ivana Jurića koji je sada na 11. mjestu za pobjedu ne zna pet utakmica. Nikola Vlašić odigrao je cijelu utakmicu za domaćina.