Srbić nakon što je postao europski prvak: Znao sam da ćemo se potući za zlato

Foto: Profimedia

TIN SRBIĆ postao je europski prvak na preči tako što je u svom trećem finalu na europskim prvenstvima stigao do zlatne medalje. Nakon što je dva puta bio drugi u Szczecinu (2019.) i Mersinu (2020.), Srbić je ovaj put svu konkurenciju ostavio iza sebe. Do zlata je stigao rezultatom 14.233, drugi je bio Talijan Carlo Macchini s 14.200, dok je treće mjesto i brončanu medalju osvojio Ukrajinac Ilija Kovtun s 13.966.

"Zlatna medalja, prvo europsko zlato i prvo zlato na velikim natjecanjima nakon skoro šest godina i Montreala 2017. godine. Bilo je između puno srebrnih medalja, stvarno sam se nadao da mogu danas iz sebe izvući taj maksimum i osvojiti zlato. Uspio sam, išao sam u finalu s tom novom vježbom s početnom ocjenom 5.9. Odradio sam jako dobro", rekao je Srbić nakon trijumfa, prenosi HRT.

"Znao sam da ću biti jako, jako blizu Carla Macchinija iz Italije, koji je dobio 14.2, i da ćemo se stvarno potući za to zlato. Eto, tih 0.033 prevagnulo je na moju stranu. Stvarno sam presretan i preponosan na to što sam izvukao, pogotovo iz prošle sezone. Puno sam naučio, puno toga upotrijebio u ovoj sezoni, dobro se osjećam, napredujem i ovo europsko zlato je jedna stvarno velika nagrada", dodao je.

Možnik: Zasluženo zlato

"Zasluženo je da nakon svjetskog zlata, kao aktualni olimpijski doprvak, sada ima u svojoj vitrini i zlato s EP-a. Ovo je još jedan dokaz kvalitetnog rada, ovo je nakon 2008. godine pokazatelj dugog kontinuiteta vrhunskih rezultata hrvatske gimnastike", istaknuo je predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik i dodao:

"Ude i Seligman su 2008. osvojili srebro i broncu, prve europske medalje za Hrvatsku, Ude prvu olimpijsku medalju, a sada Tin nastavlja taj niz. Malo je zemalja koje se mogu pohvaliti takvim kontinuitetom, da svake godine imamo predstavnike u finalu europskih i svjetskih prvenstava."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.